Κορονοϊός: σε “καραντίνα” εκατοντάδες επιβάτες του Blue Star Μύκονος!

Λήμνος: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos μετά από ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού
Περισσότεροι από 300 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του Blue Star Μύκονος, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο πλοίο που είναι δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου και περιμένουν τα αρμόδια όργανα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, μετά το κρούσμα κορονοϊού που βεβαιώθηκε για μέλος του πληρώματος.
Το βράδυ της Τετάρτης κι ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της Καβάλας, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ύποπτα συμπτώματα στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό.
Το πλοίο όμως αναχώρησε και έφτασε στη Λήμνο πραγματοποιώντας το δρομολόγιο του κανονικά. Μέχρι όμως να φτάσει εκεί, βγήκαν τα αποτελέσματα για τον ναυτικό και το δείγμα του σύμφωνα με πληροφορίες ήταν θετικό για κορονοϊό.
Συνέπεια αυτού είναι τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, περισσότεροι από 300, να υποχρεωθούν να παραμείνουν μέσα στο πλοίο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Επιβάτης του πλοίου, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», κατήγγειλε ότι όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και καθώς δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ναυτικό, η επιβίβαση και η αποβίβαση των ταξιδιωτών έγινε κανονικά, με ότι κινδύνους για τη δημόσια υγεία συνεπάγεται αυτό.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ναυτικό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και θα τα ξέρουμε μέχρι το μεσημέρι.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, είπε επίσης ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ναυτικού που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Καβάλας.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.