Έβρος: Επαναλειτουργεί το τελωνείο στους Κήπους

Ο συνοριακός σταθμός Κήπων στον Έβρο είχε κλείσει το πρωί της Τετάρτης, με τις τουρκικές αρχές να κάνουν λόγο για τεχνικές εργασίες αναβάθμισης των υποδομών.
Επαναλειτουργεί από αργά το βράδυ ο συνοριακός σταθμός των Κήπων Έβρου, ο οποίος παρέμενε κλειστός από το πρωί της Τετάρτης από τους τουρκική πλευρά.
Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν το τελωνείο στους Κήπους περίπου στις 9.30 π.μ., κάνοντας λόγο για τεχνικές εργασίες με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Λόγω του κλεισίματος του τελωνείου, και στις δύο πλευρές των συνόρων έχουν σχηματιστεί ουρές οχημάτων, κυρίως φορτηγών.
Υπενθυμίζεται ότι κλειστός παραμένει τις τελευταίες ημέρες ο συνοριακός σταθμός στις Καστανιές Έβρου, καθώς χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας, προκειμένου να περάσουν στη χώρα μας.

Απετράπησαν σχεδόν 7.000 είσοδοι μέσα σε 24 ώρες

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες 24 ώρες απετράπη η είσοδος στην περιοχή του Έβρου σε 6.955 περιπτώσεις, ενώ συνελήφθησαν 24 άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές έχουν προβεί σε 244 συλλήψεις.
Πτήση τουρκικού ελικοπτέρου
Το πρωί της Πέμπτης τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε πτήση επιτήρησης στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο.
Υπενθυμίζεται ότι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, από την πλευρά της Τουρκίας, έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο, ενώ ακολούθησαν επεισόδια με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.
/sputniknews.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.