Αλλαγή των «Κανόνων Εμπλοκής» στην Ε.Φ της Κύπρου για το Μεταναστευτικό!

Αλλαγή των «Κανόνων Εμπλοκής» στην Ε.Φ της Κύπρου για το Μεταναστευτικό!

Η έννοια παράνομη είσοδος θα έχει πλέον περίοπτη θέση. Όπως αποκαλύπτει το ΣΙΓΜΑ, την Παρασκευή, ο Υπουργός Άμυνας, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα γεγονότα, θα δώσει πράσινο φως για αλλαγή των κανόνων εμπλοκής του στρατού που θα προσαρμοστούν στις επείγουσες ανάγκες λόγω μεταναστευτικού.
Με απλά λόγια, οι εθνοφρουροί  που επιτηρούν την γραμμή θα μπορούν βάσει νέας οδηγίας να κάνουν ακόμη και χρήση όπλου, προειδοποιητικά πάντα, αν εντοπίσουν παράνομες εισόδους και παρά τις όποιες προσπάθειες δεν σταματούν οι λαθρομετανάστες.
Πλέον, η πολιτική θα είναι η λεγόμενη πολιτική push back – αποτροπής εισόδου – και ως εργαλείο θα χρησιμοποιηθούν πέραν των κανόνων εμπλοκής που θα είναι το έσχατο η προειδοποίηση για σύλληψη λόγω παράνομης εισόδου.
Επίσης, έχουν χαρτογραφηθεί οι κυριότερες τρύπες και σε αυτά τα σημεία, τρία με τέσσερα, θα αναπτυχθούν πιο ισχυρές δυνάμεις της Ε.Φ.
Βεβαίως, αυτό από μόνο του δεν μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις μια γραμμής μήκους 180 χλμ.

 Στο Υπουργείο Άμυνας έχουν τρέξει με φοβερή ταχύτητα το ζήτημα των καμερών. Εντός του μήνα αν όλα εξελιχθούν βάσει προγράμματος, τελειώνει η αξιολόγηση και κλείνει η διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ. Έτσι, θα καλυφθεί με σύστημα τελευταίας γενιάς το σύνολο της γραμμής καταπαύσεως του πυρός
. Θα καλυφθεί μάλιστα με τρόπο που θα περιλαμβάνει το λεγόμενο early warning σε μεγάλο βάθος. Έγκαιρης δηλαδή προειδοποίησης για κινήσεις που, πέραν της στρατιωτικής τους σημασίας, θα έχουν σημασία και για ανταπόκριση και απόκρουση μεταναστευτικών ροών.
Μάλιστα, όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, περιορισμένη πρόσβαση στις ζωντανές εικόνες θα έχει και η αστυνομία για θέματα που την αφορούν.
Είναι ενέργειες που εντάσσονται σε ένα πακέτο μέτρων που η Δημοκρατία θέλει να προωθήσει άμεσα, ώστε να αποσυμπιέσει την κατάσταση που έχει προ πολλού ξεφύγει.
Αυτό το πακέτο πέραν της Ευρωπαϊκής στήριξης που ζητεί η Δημοκρατία και σε χρήματα και υλικοτεχνική υποδομή, περιλαμβάνει κυρίως την ετοιμασία ενός καταλόγου με ασφαλείς χώρες. Όσοι μετανάστες προέρχονται από αυτές τις χώρες δεν θα επιτρέπεται να ζητούν άσυλο
Sigmalive.com
veteranos.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.