Μόλις 80 απο τους 508 πρόσφυγες ταυτοποιήθηκαν και μετανάστες επιβιβάστηκαν στο αρματαγωγό «Ρόδος»

Λέσβος: Μόλις 80 πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάστηκαν στο αρματαγωγό «Ρόδος»
Μόλις 80 από τους συνολικά 508 πρόσφυγες και μετανάστες ταυτοποιήθηκαν και μπήκαν στο αρματαγωγό «Ρόδος», τ’ οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Προς το παρόν, σημαντική «αποσυμφόρηση» στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε δημιουργηθεί ένας άτυπος καταβολισμός προσφύγων και μεταναστών, δεν έχει συμβεί με την έλευση του αρματαγωγού «Ρόδος».
Από χθες μόλις 80 πρόσφυγες και μετανάστες από τους συνολικά 508 που διαμένουν στον υπαίθριο καταυλισμό του επιβατηγού λιμανιού της Μυτιλήνης, μεταφέρθηκαν στο πλοίο, τ’ οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.
Αυτό συνέβη, διότι μόνο αυτοί ταυτοποιήθηκαν, με τη
μεταφορά κατά μικρές ομάδες στα κτήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου και πραγματοποιείται η συγκεκριμένη διαδικασία.
5051569
Οι υπόλοιποι διέμειναν είτε μέσα σε λεωφορεία που μεταφέρθηκαν στον περιφραγμένο χώρο είτε στον κλειστό χώρο αναμονής επιβατών, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το βράδυ στο νησί.
Στο σύνολό τους, οι παραπάνω, οι οποίοι εισήλθαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου οπότε και ανεστάλη με απόφαση της κυβέρνησης η διαδικασία χορήγησης ασύλου, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης θα μεταφερθούν με το αρματαγωγό «Ρόδος» στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπου και θα φιλοξενηθούν σε κλειστό κέντρο διαμονής.

Τέλος, και σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, για τρίτο συνεχές 24ωρο δεν έχουν υπάρξει προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς όλα τα νησιά του βορείου Αιγαί
.ieidiseis.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.