Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έστειλε 1000 κομάντος στον Έβρο – Άνθρωπος που συντονίζει το τουρκικό παρακράτος εναντίον των Κούρδων




Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έστειλε 1000 κομάντος στον Έβρο – Άνθρωπος που συντονίζει το τουρκικό παρακράτος εναντίον των Κούρδων
skal 
Στη φωτογραφία ο Σουλεϊμάν Σοϊλού (δεξιά), με τον Μεχμέτ Αγάρ, τον “πρήγκιπα” του βαθέος κράτους της Τουρκίας
Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που ανέλαβε τη διαχείρηση της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Θράκη και έχει ως στόχο την κατάλυση των συνόρων και την εισβολή στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1969, με καταγωγή από την Τραπεζούντα, όπους, όπως είναι γνωστό, η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής εξισλαμισθέντες πολίτες της Τουρκίας.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και ασχολήθηκε με το χρηματιστήριο και το εμπόριο.
Ανήκε στη νεολαία του Κόμματος του Ορθού Δρόμου (Doğru Yol Partisi), ήταν από τα εκλεκτά “παιδιά” της Τανσού Τσιλέρ και το 2002 ήταν υποψήφιος βουλευτής. 
Το 2012 εντάχθηκε στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Τραπεζούντας.
Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις κυβερνήσεις Νταβούτογλου και Μπιναλί Γιλντιρίμ και τις 31 Αυγούστου 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών.
Από της ανάληψης των καθηκόντων συνεργάστηκε με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, τον Μεχμέτ Αγάρ, επί των ημερών του οποίου ξέσπασε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ.
Ο Μεχμέτ Αγάρ θεωρείται ο πρίγκηπας του βαθέος τουρκικού κράτους, με καθοριστικό ρόλο στις δολοφονίες εκατοντάδων Κούρδων πατριωτών, επιχειρηματιών και διανοουμένων από παρακρατικά στοιχεία καθοδηγούμενα από τον ίδιον.
Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού με την ανάληψη των καθηκόντων του, βαδίζει στα χνάρια του Αγάρ και είναι ο άνθρωπος που έχει οδηγήσεισ τις φυλακές Κούρδους βουλευτές, δημάρχους και χιλιάδες στελέχη του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Αυτά καλό είναι να τα έχουμε υπ’ όψιν μας, γιατί ο Σοϊλού είναι ο άνθρωπος που συντονίζει την επιχείριση υβριδικού πολέμου που έχει ξεκινήσει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, με “όπλο” τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.