Μία Βραζιλιάνα transgender για πρώτη φορά επικεφαλής στην παρέλαση του Σάο Πάολο

Ένα μεγάλο ταμπού έσπασε η transgender χορεύτρια Καμίλα Πρινς, η οποία πήρε μέρος στην καρναβαλική παρέλαση του Σάο Πάολο.
Άλλωστε το καρναβάλι για την Πρινς έχει και μία πιο συμβολική σημασία, καθώς όπως αναφέρει κατάλαβε για πρώτη φορά ότι ήθελε να είναι γυναίκα, σε πάρτι καρναβαλιού στην ηλικία των 11 ετών, όταν, όπως και στα άλλα αγόρια, της δόθηκε η δυνατότητα να ντυθεί σαν κορίτσι.
Μάλιστα η 40χρονη transgender όχι μόνο πήρε μέρος στην παρέλαση, αλλά έγινε η πρώτη  transgender στην κεφαλή της παρέλασης μιας κορυφαίας σχολής σάμπα, στις φημισμένες αποκριάτικες παρελάσεις Καρναβαλιού στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Πανέμορφες γυναίκες ήθελαν να είναι στη θέση μου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί αυτό δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε οπουδήποτε. Μπορούμε να είμαστε βασίλισσες των τυμπάνων, μπορούμε να είμαστε ιδιοκτήτριες σχολής σάμπα», δήλωσε η Prins στο The Associated Press πριν από την παρέλαση.
«Σύντομα θα δούμε πολλά άλλα transgender κορίτσια που θα το πετύχουν πιο εύκολο από ό, τι εγώ», κατέληξε.
in.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.