ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!!!!!!!!!!! ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΠΟΥΠΟΛΗ 1-0

Ο Απόλλων Λάρισας σε ένα ματς που έψαχνε τη νίκη στη μάχη της εξάδας, ηττήθηκε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης με 1-0 από την Χανιά στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 2 κι έμενε πίσω στη διεκδίκηση του γκρουπ της ανόδου.
Σε ένα κλειστό ματς η αποβολή του Καρατάσιου στο 42′ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, με τον Σουντουρά (78′) να χαρίζει και τη νίκη στους Κρητικούς που συνεχίζουν να είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.
Αποτέλεσμα για την ομάδα του Άριαν Μπελά που θα ψάξει την ανάκαμψη στο εκτός έδρας ματς τον Απόλλωνα Πόντου την επόμενη αγωνιστική και τους “κυανόλευκους” να ψάχνουν ότι καλύτερο μπορούν μέχρι το τέλος.
Πολλές μάχες…
Αν και οι δύο ομάδες ήθελαν το τρίποντο, Απόλλων Λάρισας και Χανιά παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην δεχθούν κάποιο τέρμα.
Έτσι από το ξεκίνημα του αγώνα, οι δυνατές μάχες στο κέντρο, τα αρκετά φάουλ και οι διαμαρτυρίες στον διαιτητή Κουκούλα ήταν η εικόνα του ματς. Με την πρώτη καλή ευκαιρία να σημειώνεται στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.
Στο 24′ ο Κάρλος πήρε τη μπάλα από τον Μουμίν, δοκίμασε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, η μπάλα όμως πέρασε άουτ χωρίς να απειλήσει την εστία του Γκέκα. Η απάντηση των γηπεδούχων δόθηκε ένα λεπτό μετά όταν Χατζής μπήκε στην περιοχή από δεξιά, μετά την εκτέλεση του πλάγιου από τον Σκούπρα, έκανε το επικίνδυνο γύρισμα εκεί που δεν πρόλαβε κάποιος συμπαίκτης του να μπει στην πορεία της μπάλας με τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει.
Με δέκα ο Απόλλων…
Οι φιλοξενούμενοι στο 39′ είχαν και την πρώτη τελική προς την εστία, όταν ο Σουντουρά βρήκε τον χώρο έξω από την περιοχή, έκανε και το δυνατό σουτ με τον Γκέκα όμως να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Η φάση όμως που “σημάδεψε” το πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 42ο λεπτό, όταν κι άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Καρατάσιος στην προσπάθεια του να γυρίσει τη μπάλα πίσω στον Γκέκα, έκανε λάθος μεταβίβαση με τον Σουντουρά να κλέβει και να φεύγει μόνος του απέναντι στον Γκέκα. Ο κεντρικός αμυντικός επέλεξε να τον κόψει τραβώντας τον με τον διαιτητή να βγάζει την κόκκινη κάρτα και τον Απόλλωνα να μένει με δέκα.
Βέβαια οι γηπεδούχοι ήταν αυτή που “άγγιξαν” το γκολ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο Γκουστάβο έκλεψε τη μπάλα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Γκουτζαβασίλη τσιμπώντας τη μπάλα, που πέρασε όμως δίπλα από την εστία των Χανίων.
Έλεγξαν οι φιλοξενούμενοι…
Η ομάδα των Χανίων ήταν αυτή που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και τα κατάφερε με τον Απόλλωνα να επιλέγει να προσέξει μετά την κόκκινη κάρτα του Καρατάσιου.
Οι γηπεδούχοι πάντως απείλησαν στο 58′ με το σουτ του Γκουστάβο να περνά άουτ, ενώ τα Χανιά άγγιξαν το γκολ στο 67′ όταν μετά από λάθος απομάκρυνση του Γκέκα, η μπάλα έφτασε στον Κουσκουνά έξω από την περιοχήπου σούταρε, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να προλαβαίνει να φτάσει στην εστία του και να διώχνει με δυσκολία.
…και κατάφεραν να σκοράρουν
Στο 71′ ο Σουντουρά έδωσε την προειδοποιητική βολή όταν έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με του σουτ που δοκίμασε ν περνά άουτ.
Με τα χαμόγελα να έρχονται στο 78′ όταν σε μία αντεπίθεση ο Βρεττός έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τζιώρα από δεξιά, ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκέκα που έδιωξε με τα πόδια, η μπάλα όμως έφτασε στον Σουντουρά που δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης για το 0-1.
Στα εναπομείναντα λεπτά ο Άριαν Μπελά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Σιφναίο, ανεβάζοντας στην κορυφή της επίθεσης και τον Σουλιώτη, δίχως όμως να καταφέρει να πάρει έστω το βαθμός τη ισοπαλίας.
Κίτρινες Κάρτες: 20′ Κάρλος, 37′ Πάνος, 51′ Μουμίν, 67′ Βρεττός
Κόκκινη κάρτα 42′
Οι συνθέσεις:
Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Λίταινας (75′ Νύκταρης), Μπαστακός (87′ Καρρίκι), Γκουστάβο, Ναζίμ, Καρατάσιος, Νούσιος (80′ Σιφναιος), Σουλιώτης.
Στον πάγκο έμειναν: Θεολόγης, Μπρέμπος, Καρρίκι, Μπιμάι, Καμπέρης.
Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος (65′ Βρεττός), Σωτηράκος, Κάρλος (46′ Τζιώρας), Σουντουρά, Μουμίν, Τριανταφυλλάκος, Κάσσος, Κουσκουνάς (80′ Γιάκος).
Στον πάγκο έμειναν: Λαζαρίδης, Παπαχρήστος, Καρτσαμπάς, Παναγιωτούδης.
Διαιτητής: Κουκούλας (Λέσβου). Βοηθοί: Ψύλλος (Λέσβου), Γκιόσης (Θράκης). 4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)
sportlarissa.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.