ΛΑΘΟΣ!!!!!Ο σχεδειασμός για τις θέσεις ΑΜΕΑ στην Ννέα Χώρα

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Νέα Χώρα θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ....Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία οι χώροι στάθμευσης ΑμεΑ πρέπει να έχουν καθαρές διαστάσεις 3,30x5,00m για συνηθισμένα αυτοκίνητα και 4,80x6,00m για αυτοκίνητα που μεταφέρουν ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα. Οι χώροι στάθμευσης πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από εμπόδια και να μην εμποδίζονται από κολόνες ή άλλα στοιχεία της κατασκευής. Πρέπει να φέρουν το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας αποτυπωμένο στο έδαφος και αναρτημένο πάνω από την αντίστοιχη θέση ή στον τοίχο. Ο χώρος στάθμευσης φέρει επικάλυψη χρώματος μπλε σε όλη την επιφάνειά του και επιδαπέδια σήμανση με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας. Επίσης απαιτείται κάθετη πινακίδα σήμανσης με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας.
Διεθνές σύμβολο προσβασιμότητας ΑμεΑΌλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνο τμήμα των διατάξεων που αφορούν στην βαφή θέσεων σταύθμευσης ΑμεΑ και ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ αφορούν τόσο σε μεγάλα πάρκινγκ (πχ σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, καταστήματα κτλ) όσο και σε μεμονωμένες θέσεις στάθμευσης ιδιωτών σε δημόσιο δρόμο έξω από κατοικίες ή άλλα κτίρια. Λόγω του μπλε χρώματος που καλύπτει όλη την θέση στάθμευσης η επιδιόρθωση του χρώματος αποτελεί μία συνηθισμένη εργασία στα μεγάλα parking...Άρα στην μελέτη της Νέας Χώρας που πρέπει να λέμε τα Χανιά ότι είναι Ευρωπαϊκή πόλη περνουσα και τράβηξα φωτογραφίες τηρείται η παραπάνω νομοθεσία σε ένα έργο που έχουν γίνει μελέτες ??Παργκινγ σε ανηφόρα κατηφόρα? Δηλαδή ένα ΑμεΑ αυτόνομο στην ανηφόρα κατηφόρα θα μπορεί να μπαινοβγει εύκολα στο αμάξι του ή εάν είναι συνεπιβάτης??? Παργκινγ ΑμεΑ στην Νέα Χώρα και διακόπτει την πρόσβαση των τυφλών....Άρα η μελέτη είναι σωστή?? Οι διαστάσεις είναι σωστές σύμφωνα με τον νόμο??Ή μας κοροϊδεύουν στα μάτια μας...Γιατί κάποιοι θα κάνουν εγκαίνια σε έργο με μελέτες σύμφωνα με νομοθεσία θα ανοίξουν σαμπάνιες σε προεκλογική χρονιά για μια ευρωπαϊκή πόλη πολλών αστέρων ,η Βενετία της Μεσογείου...Τα συμπεράσματα δικά σας.
Kostas Nikolantonakis
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ, δέντρο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.