Αφαίρεση 3 βαθμών και 2 αγωνιστικές στην ΑΕΚ!

Με αφαίρεση τριών βαθμών και αποκλεισμό της έδρας της για δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ από τον αθλητικό δικαστή της Superleague για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Superleague τήρησε το γράμμα του κανονισμού σε αυτή την περίπτωση, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε μία επιφύλαξη για την τελεσίδικη απόφαση, όσον αφορά τουλάχιστον την αφαίρεση των βαθμών, αφού είναι σίγουρο ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ θα καταθέσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ…
Ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι η Ένωση τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί σε απολογία και ειδικά για όσα προβλέπονται στο άρθρο 15, παράγραφος 4β του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου που προκαλούν σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και βιαιοπραγίες κατά φυσικών προσώπων.

Για τις βιαιοπραγίες που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε τη σχετική έκθεση της Αστυνομίας και τιμώρησε αυστηρά την ΑΕΚ, η οποία θα υποδεχθεί κεκλεισμένων των θυρών τον Αρη (8η αγωνιστική, 27/10) και τον Ατρόμητο (10η αγωνιστική, 11/11).

Κατά την ακροαματική διαδικασία η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ, την οποία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός της σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου, ισχυρίστηκε ότι τα επεισόδια καταγράφηκαν εκτός του γενικού χώρου του γηπέδου και δεν επηρέασαν τη ροή αγώνα, ενώ τόνισε ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία της βιαιοπραγίας από τη στιγμή που δεν καταγράφηκαν σωματικές φθορές, αλλά αυτό δεν φάνηκε να έγινε αποδεκτό από τον δικαστή, που βάση αυτή την διάταξη επέβαλε την ποινή της αφαίρεσης των βαθμών.
«Τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Δεν προκύπτει από τις εκθέσεις ότι τα επεισόδια έγιναν εντός του σημείου προελέγχου. Δεν υπήρξε καμία επίδραση στον αγώνα, δεν σταμάτησε ο αγώνας. Ζητάμε την απαλλαγή μας, τα επεισόδια έγιναν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου. Δεν αρνούμαστε τα γεγονότα. Αρνούμαστε ότι έγιναν εντός του σημείου προελέγχου», ανέφερε ο Μηνάς Λυσσάνδρου και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν βιαιοπραγίες και να μην υπάρχουν φθορές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προκύπτει καν φθορά. Αρνούμαστε το στοιχείο της βιαιοπραγίας. Υπάρχει σαφής διαφορά στην ρίψη αντικειμένων και στη βιαιοπραγία».
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης και το αρχικό σοκ η ΑΕΚ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την υποβολή της έφεσης, ενώ η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και στις τάξεις των ποδοσφαιριστών και ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια του γηπέδου της Καλλιθέας και πριν από τον αγώνα κυπέλλου με τη Λαμία, με τους παίκτες να μην μπορούν να το πιστέψουν.

«Το μήνυμα ελήφθη. Η προκατασκευασμένη εκτέλεση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η απόφαση-έκτρωμα θα πέσει στην έφεση», ήταν η αντίδραση από την ΠΑΕ.

Αναλυτικά, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής:
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/18/2035272/9-10-2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ποσού εβδομήντα τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα (73.250,00) ευρώ. Επίσης επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου
Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 6/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 6/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαοκτώ  χιλιάδων διακοσίων (18.200,00) ευρώ
Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 3592/18/2029074 από 8/10/2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.