Νιγηρία-Αργεντινή: Η τελευταία ευκαιρία του Μέσι


Στον πιο… ανοιχτό όμιλο, τον τέταρτο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Αργεντινή έχει μια τελευταία ευκαιρία να σώσει την παρτίδα απέναντι στη Νιγηρία που θέλει με τη σειρά της να ολοκληρώσει την έκπληξη. Η μάχη στην Αγία Πετρούπολη (21:00, ΕΡΤ1) θα κρίνει πολλά, αλλά εξαρτάται και από την έκβαση του αγώνα της εξασφαλισμένης Κροατίας απέναντι στη «ζωντανή» Ισλανδία την ίδια ώρα. 

Η Αργεντινή θα πρέπει να νικήσει τη Νιγηρία για να φτάσει τους 4 βαθμούς και να αφήσει πίσω της τους Αφρικανούς με 3, αλλά ταυτόχρονα η παρέα του Λιονέλ Μέσι χρειάζεται να μη νικήσει η Ισλανδία την Κροατία που αναμένεται να παραταχθεί με πολλές αλλαγές. Αν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και η Αργεντινή τη Νιγηρία, οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στους τέσσερις βαθμούς και εκεί θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων, με την Ισλανδία να είναι αυτή τη στιγμή στο -2 (1-3) και την Αργεντινή στο -3 (1-4). Συνεπώς αν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία, θα πρέπει η Αργεντινή να νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά γκολ τη Νιγηρία. Στο ακραίο σενάριο που οι δύο ομάδες (Αργεντινή και Ισλανδία) ισοβαθμήσουν και έχουν ίδια γκολ υπέρ και κατά, τότε θα καταφύγουμε στο έβδομο κριτήριο, αυτό των καρτών, όπου η Ισλανδία υπερτερεί μην έχοντας ούτε μία έναντι τριών των Αργεντινών. Αν και εκεί υπάρχει ισορροπία, θα γίνει κλήρωση. Όσο για τη Νιγηρία, προκρίνεται με νίκη, αλλά και με ισοπαλία αν η Ισλανδία δεν ανατρέψει το συντελεστή γκολ κερδίζοντας την Κροατία (στο μηδέν οι Αφρικανοί, στο -2 οι Ισλανδοί). 

Στην Αργεντινή μετά την… ανταρσία κατά του Χόρχε Σαμπάολι η βασική σύνθεση θα έχει αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και σχήμα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη χώρα, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί το σχήμα με τρεις στην άμυνα για ένα 4-3-3. Ο 31χρονος Αρμάνι της Ρίβερ Πλέιτ θα κάνει ντεμπούτο αντικαθιστώντας τον Καμπαγέρο κάτω από τα δοκάρια, με τους Μερκάδο, Οταμένδι, Ρόχο και Ταλιαφίκο στην άμυνα. Οι Μασεράνο, Πέρες και Μπανέγα θα είναι οι τρεις του κέντρου, ενώ στην επίθεση θα βρίσκονται οι Ντι Μαρία, Μέσι και Ιγκουαΐν. Η Νιγηρία έδειξε να λειτουργεί καλύτερα με το 3-5-2 στη νίκη επί της Ισλανδίας (2-0) και το πιθανότερο είναι να μην έχει καμία αλλαγή σε σχέση με το τελευταίο ματς. 

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στα πέντε από τα έξι τελευταία Μουντιάλ στον ίδιο όμιλο, με την Αργεντινή να έχει κερδίσει σε ΟΛΑ τα ματς, αλλά με ένα γκολ διαφορά. Η Αργεντινή δεν έχει αποχωρήσει από Παγκόσμιο Κύπελλο δίχως νίκη από το 1934, ενώ η Νιγηρία δεν έχει κερδίσει ποτέ άλλη ομάδα πέρα από ευρωπαϊκές. 

Πιθανές συνθέσεις: 
Νιγηρία (Ρορ): Ουζόχο, Μπάλογκαν, Τρόοστ-Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Μίκελ, Εντίντι, Ιντόγου, Ετέμπο, Μούσα, Ιεανάτσο. 
Αργεντινή (Σαμπάολι): Μερκάδο, Οταμένδι, Ταλιαφίκο, Ρόχο, Μασεράνο, Πέρες, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Μέσι, Ιγκουαΐν. 
Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία).

sportfm
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.