Ιστορική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους

euros
Συμφωνία επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα και τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την τελική δήλωση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έφτασαν σε συμφωνία για το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την Ελλάδα στα 15 δισ. ευρώ και για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια καθώς και 10 χρόνια χάριτος. Είναι μία ιστορική αλλά και ευτυχισμένη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου μετα το πέρας του ιστορικού eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα χαιρέτησε πρώτος ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν με tweet ανέφερε ότι αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του.
Από την πλευρά του ο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι επισήμανε με γραπτή του δήλωση τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ τόνιε ότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή.
Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον ελληνικό λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε ανέφερε με αναρτησή του στο twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Το Δ.Ν.Τ. χαιρετίζει τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.