Θαμμένα βρέθηκαν το αυτοκίνητο και η σορός του 70χρονου

35521344_10215695148269061_3847220777912893440_nΛεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο εξιχνίασης της υπόθεσης της δολοφονίας του 70χρονου άνδρα από τα Σφακιά που είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος έδωσαν από την Αστυνομία, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και της σoρού του θύματος στον Αλικιανό. Αυτοκίνητο και θύμα ήταν χωριστά θαμμένα σε βάθος περίπου 5 μέτρων μέσα στη γη, ενώ η σωρός του 70χρονου βρίσκονταν σε προχωρημένη σήψη. Στον μεταξύ στον ανακριτή οδηγήθηκαν γύρω στις 10 πρωί της Παρασκευής οι δύο άντρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 70χρονου. 
«Μας είχε δηλωθεί μια εξαφάνιση πριν από 3 μήνες στην οποία μας κίνησε την περιέργεια ο τρόπος που έγινε και εστιάσαμε και στοχοθετήσαμε υπόπτους και τόπους», σημείωσε ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Πάρης Χινόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι μετά από έρευνες και ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις προέκυψαν κάποια αδιάσειστα στοιχεία.
«Ύστερα από αυτό κλήθηκαν οι δράστες να δώσουν εξηγήσεις και υπό το βάρος των συνεπειών του νόμου μας υπέδειξαν χθες (σ.σ. την Πέμπτη) το βράδυ το σημείο που είχαν αποκρύψει το αυτοκίνητο και το πτώμα. Το σημείο ήταν σε μια περιοχή των Χανίων, περίπου 50 χλμ από εκεί που δηλώθηκε η εξαφάνιση, όπου και ήταν θαμμένα 5 μέτρα, περίπου κάτω από το έδαφος, το αυτοκίνητο και ο άνθρωπος», ανέφερε, ενώ διευκρίνισε ότι ο 70χρονος είχε θαφτεί στο ίδιο σημείο με το αυτοκίνητο αλλά ένα μέτρο κάτω από αυτό: «Δηλαδή ήταν ο άνθρωπος 1 μέτρο χώμα πάνω από αυτόν και μετά ήταν το αυτοκίνητο που ήταν θαμμένο 5 μέτρα από την επιφάνεια».
Ο κ. Χινόπουλος επεσήμανε ακόμα ότι η έκταση που ήταν θαμμένα το αυτοκίνητο με το θύμα δεν άνηκαν στους δύο κατηγορούμενους, ενώ σημείωσε ότι δεν εξετάζεται η εμπλοκή τρίτου ατόμου. Ανέφερε ακόμα ότι ο τρόπος που σκοτώθηκε το θύμα και ο χρόνος που έγινε η δολοφονία δεν έχουν γίνει γνωστά -εξετάζεται ακόμα η υπόθεση από τον ιατροδικαστή- ενώ για τη σωρό υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε κατάσταση «μουμιοποίησης».
Ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Λυμπινάκης εξήρε το έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ τόνισε ότι οι έρευνες είχαν εντοπιστεί από την αρχή στον συγκεκριμένο χώρο στον Αλικιανό χωρίς όμως μέχρι χθες να αποδώσουν.
«Ύστερα όμως από ενδελεχή έρευνα στον χώρο που έχει γίνει το έγκλημα και από τα αδιάσειστα στοιχεία που συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων αναγκάστηκαν οι δράστες να ομολογήσουν και να έχουμε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον διοικητή και τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την επαγγελματική και εμπεριστατωμένη δουλειά τους που πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Λυμπινάκης ενώ διευκρίνισε ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν στο παρελθόν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει «Με τον εντοπισμό της σορού του 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 07 Μάρτιου 2018 σε περιοχή του Δήμου Σφακίων και όπως προέκυψε είναι θύμα ανθρωποκτονίας, ολοκληρώνονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την υπόθεση αυτή.
Η σορός εντοπίστηκε χθες (21.06.2018) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, μαζί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί ο 70χρονος. Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.
Ως δράστες της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την 19.06.2018 από την ανωτέρω Υπηρεσία δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα  σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση (σχετ. Δελτίο Τύπου 20.06.2018).
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων»
 haniotika-nea.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.