Θα ελέγχονται πλέον οι επιβάτες και τα οχήματα που ταξιδεύουν για Κρήτη

Έλεγχοι στις προβλήτες θα πραγματοποιεί η ασφάλεια του λιμανιού στον Πειραιά σε όσους επιβάτες και οχήματα επιβιβάζονται στα πλοία για Κρήτη, στις πύλες Ε-2, Ε-3 και Ε-4. Επιπλέον έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε να υπάρχουν χώροι που θα αποτρέπουν την όποια κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ θα επιτρέπουν να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι απρόσκοπτα.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στις εν λόγω προβλήτες το οποίο και επικαιροποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Το συγκεκριμένο σχέδιο χρονολογείται ήδη από το 2004 και αφορά τον Επιβατηγό Λιμένα Πειραιά μετά από αξιολόγηση των λιμενικών εγκαταστάσεων. 
Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι διεθνών πλόων και ανήκουν στην κατηγορία Α και στα συγκεκριμένα πλοία έχει εφαρμογή ο κώδικας ISPS, όπως πρέπει να έχει εφαρμογή και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή τις προβλήτες που δέχονται αυτά τα πλοία.
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.
Τις προβλήτες όπου θα εφαρμοσθεί το σχέδιο ασφάλειας του λιμανιού θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία από την ΕΕ.
pireasnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.