Προτρέπουν τους μετανάστες να κάνουν απεργία πείνας

Σε απεργία πείνας προχώρησαν 19 μετανάστες οι οποίοι ήταν μεταξύ των 124 που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Σούδας
Δεκαεννέα από τους μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά, αρνούνται να σιτιστούν αλλά και να λάβουν τα φάρμακα που χρειάζονται. 
Πρόκειται για άτομα, μεταξύ των οποίων οικογένειες και παιδιά, οι οποιοι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι. Για την προσωρινή τους μάλιστα φιλοξενία έγιναν προσπάθειες και βρέθηκαν προς το παρόν κάποιοι κατάλληλοι και επιπλωμένοι χώροι από ιδιώτες. Ωστόσο οι ίδιοι δεν επιθυμούν να χωριστούν και να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο πηγαίνοντας σε αυτούς τους χώρους. Έτσι  προχώρησαν στην άρνηση της σίτισης. Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ αυτών είναι και παιδιά.


Είναι έντονη πάντως η πληροφορία ότι η αναστάτωση αυτή προκλήθηκε από τρίτα άτομα που προτρέπουν τους μετανάστες να κάνουν απεργία πείνας και να αρνηθούν την προσωρινή στέγαση στους ιδιωτικούς χώρους που παραχωρήθηκαν, μιλώντας τους για φιλοξενία σε άλλες δημοτικές δομές.
flashnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.