Ελαφονήσι Χανίων ο επίγειος παράδεισος!!!!!!!!!!!!!!!

«Ήντα πες;» Αυτή ήταν η έκπληκτη απάντησή μου καθώς πίναμε καφεδάκι στην παραλία Ρεθύμνου, όταν ένας από τους φίλους της παρέας ( και όμως είναι κρητικός! ) μας είπε πως δεν έχει πάει ποτέ στο Ελαφονήσι Χανίων. Αφού άκουσα όσα άκουσε, δεν άργησε να «πέσει στο τραπέζι» η ιδέα! «Κυριακή πρωί όλοι έτοιμοι και φεύγουμε για Ελαφόνησο…» Τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά, δεν αφήνεις καμία ευκαιρία χαμένη για τέτοιες αποδράσεις!

Με μια σύντομη προετοιμασία και έπειτα από περίπου δύο ώρες στο αυτοκίνητο, οι πέντε φίλοι αν και λίγο στριμωγμένοι καλύψαμε με «απογειωμένη» διάθεση τα 130 χιλιόμετρα της διαδρομής μέχρι την μαγευτική παραλία στο νοτιοδυτικότερο σημείο του Νομού Χανίων! Αν και όταν φτάσαμε μας περίμενε συννεφιά, δεν πτοηθήκαμε. Έπειτα από λίγη ώρα ο καιρός έφτιαξε και αναδείχθηκε η μοναδική ομορφιά του τοπίου! 

Ο φίλος που δεν είχε ξαναντικρίσει την Ελαφόνησο όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, για λίγο πίστεψε πως βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό νησί της Καραϊβικής! Τα τιρκουάζ ρηχά νερά, η σπάνια ροζ αμμουδιά από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια και τα ασυνήθιστα κρινάκια της άμμου προσφέρουν εικόνες που «μαγεύουν» κάθε επισκέπτη…

Την συγκεκριμένη ημέρα του Ιουνίου που απολαύσαμε τον παραδεισένιο αυτόν τόπο της Κρήτης, σταθήκαμε και λίγο τυχεροί καθώς αν και είχε αρκετούς επισκέπτες, δεν επικρατούσε το αδιαχώρητο όπως συμβαίνει αρκετές από τις Κυριακές του Καλοκαιριού. Σχετική ηρεμία και ικανοποιητική θερμοκρασία μας «έφτιαξαν» την ημέρα απόδρασης από την καθημερινότητα.

Η απόλυτη χαλάρωση στην ανατολική πλευρά τις παραλίας που είναι οργανωμένη, η μοναδική θέα της καταγάλανης «λιμνοθάλασσας» που σχηματίζεται και μία σύντομη βόλτα μέχρι τον γραφικό φάρο στην άκρη του νησιού, ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν οι πέντε φίλοι και έπρεπε επιτέλους να γνωρίσει και ο ένας που (αν είναι δυνατόν) δεν είχε ζήσει ακόμη!

Κάποτε τόπος λατρείας του θεού Απόλλωνα, έπειτα ορμητήριο πειρατών και τις τελευταίες δεκαετίες μία από τις πιο διάσημες τουριστικές παραλίες της Κρήτης. Σχετικά με την ονομασία, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως το όνομα του νησιού σημαίνει νησί των ελαφιών, αυτό δεν ισχύει καθώς δεν υπήρχαν ποτέ ελάφια στην περιοχή! Αντιθέτως, το πραγματικό όνομα είναι Λαφονήσι και προέρχεται από τα λάφυρα που έκρυβαν οι πειρατές στο συγκεκριμένο απόμακρο νησί που κάποιες περιόδους του χρόνου αποκόβεται εντελώς καθώς «χάνεται» η μικρή λωρίδα άμμου που το ενώνει  με την στεριά.
daynight.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.