Στα χέρια Σαββίδη το εκδοτικό συγκρότημα ΜπόμπολαΣτα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνά το εκδοτικό συγκρότημα Μπόμπολα. Καθοριστικός ο ρόλος των τραπεζών, οι οποίες μετά από πολλές διαπραγματεύσεις συναίνεσαν στο σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης, «θυσιάζοντας» το 30-35% των απαιτήσεων τους για να διασφαλίσουν το υπόλοιπο.

Το deal έκλεισε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί με υπογραφή συμβάσεων μετά την ψήφιση του νόμου που θα απαλλάσσει ευθυνών τα τραπεζικά στελέχη τα οποία θα υπογράψουν διαγραφές/κουρέματα και αναδιαρθρώσεις δανείων.

Την ώρα λοιπόν που ο ΔΟΛ περιμένει την «ληξιαρχική πράξη θανάτου» και οι εφημερίδες του βγαίνουν στο σφυρί, το άλλο μεγάλο συγκρότημα media που εξέφραζε τον «μεσαίο πολιτικό χώρο» γυρίζει σελίδα, γίνεται βιώσιμο και θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στις πολιτικές εξελίξεις.

Εχοντας στο οπλοστάσιο του το «Εθνος», την οικονομική εφημερίδα «Ημερησία», την αθλητική «Goal News», δεκάδες περιοδικά και το πακέτο σχετικής πλειοψηφίας του Mega Channel, ο ομογενής επιχειρηματίας γίνεται η νέα ανερχόμενη δύναμη στα media, αποκτώντας τεράστια επιρροή.

Η αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος στον «Πήγασο» θα συνδυασθεί με εισφορά νέων κεφαλαίων, αναδιάρθρωση και κούρεμα δανείων και μεταβίβαση ακινήτων της εταιρείας στις πιστώτριες τράπεζες.


Να λυθούν τα χέρια των τραπεζιτών

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν πήρε από τις τράπεζες το κούρεμα που ζητούσε – θα είναι τελικά μικρότερο. Όμως οι συνολικοί όροι του deal θεωρούνται συμφέροντες και θα του επιτρέψουν να ξεκινήσει με καλές προοπτικές την προσπάθεια αναστήλωσης του δεύτερου μεγαλύτερου ελληνικού συγκροτήματος media.

Αυτό που μένει τώρα για να μεταβιβασθούν οι μετοχές του «Πήγασου», είναι η επισημοποίηση της συμφωνίας με τις τράπεζες και η υπογραφή των σχετικών εγγράφων. Πρέπει να προηγηθεί η ψήφιση του νόμου που θα απαλλάσσει ευθυνών τους τραπεζίτες για διαγραφές-κουρέματα και αναδιαρθρώσεις δανείων.

Η διάταξη αυτή είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Θα ψηφισθεί λοιπόν οπωσδήποτε μέσα στο επόμενο 15ήμερο, δίνοντας πράσινο φως στις τράπεζες για την υπογραφή των συμφωνιών με την οικογένεια Μπόμπολα, τον «Πήγασο» και τον όμιλο Σαββίδη.

πληροφορίες από το sofokleousin.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.