Δηλητηρίασαν τον ηγέτη του ISIS Aμπού Μπακρ Μπαγκνταντί (φωτό)

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται σύμφωνα με το ιρακινό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAA, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή,  ο 45χρονος αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, μαζί με άλλους τρεις αξιωματούχους καθώς έγινε απόπειρα δολοφονίας τους με δηλητήριο στο φαγητό τους.
Οι τέσσερις επικεφαλής των ισλαμιστών έχουν υποστεί σοβαρή δηλητηρίαση και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία από τους άνδρες τους. Η απόπειρα δολοφονίας έγινε στην περιοχή Be'aaj νοτιοδυτικά της Νινευή και θεωρείται ότι θα έχει καταλυτικά αποτελέσματα στο ήδη πεσμένο ηθικό των ισλαμιστών.
Το ISIS συλλαμβάνει κυριολεκτικά τους πάντες και τους θέτει υπό βασσανισμό για να εντοπίσει τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του ηγέτη του.
Η σημασία του Μπαγκντάντι για το ISIS φαίνεται από το γεγονός ότι μετέρεψε μια απλή ομάδα ενόπλων που αποσχίστηκε από την Αλ Κάιντα στην πιο τρομερή τρομοκρατική οργάνωση του πλανήτη η οποία σημειωτεον έχει και πάρα πολλά έσοδα από την πώληση πετρελαίου και κλεμμένων αρχαιοτήτων.
Από το 2013-14 η οργάνωση αυτή έχει καταλάβει την μισή Συρία και το βόρειο Ιράκ.
Η κατάσταση του Μπαγκντάντι κρίνεται σοβαρή με βάση τους Ιρακινούς αλλά στο παρελθόν παρόμοιες αναφορές είχαν αποδειχθεί ανακριβείς.
Ο Μπαγκντάντι γεννήθηκε το 1971 στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης και ήταν κληρικός σε τζαμί όταν έγινε η εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, το 2003. Τον Οκτώβριο του 2011 οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επίσημα τον Μπαγκντάντι «τρομοκράτη» και προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη ή στον θάνατό του.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.