Γιατί η ασιατική χώρα προσπαθεί να αγοράσει όλα τα γαϊδούρια της Αφρικής;

Αρκετές αφρικανικές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει την εξαγωγή αυτού του ζώου διότι η ζήτηση είναι τέτοια που θα οδηγήσει στην εξαφάνισή του.
Η ζήτηση της Κίνας για εισαγόμενο δέρμα γαϊδουριού έχει αυξηθεί δραματικά, λόγω της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των ζώων στη χώρα μετά την εκβιομηχάνισή της. Το δέρμα του χρησιμοποιείται για την παραγωγή μιας δημοφιλούς λαϊκής θεραπείας που ονομάζεται «Εχιάο».
Αρκετές αφρικανικές χώρες έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή των γαϊδουριών στην Κίνα, καθώς η ζήτηση για τα εν λόγω ζώα έχει γίνει αφόρητη, όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα The Independent.
Ο Νίγηρας ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο την πλήρη απαγόρευση της εξαγωγής του, μετά τον τριπλασιασμό της ζήτησης σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, κυρίως σε ασιατικές χώρες. Κυβερνητικός αξιωματούχος του Νίγηρα δήλωσε ότι φέτος έχουν εξαχθεί από τη χώρα 80.000 γαϊδούρια, σε σύγκριση με τα 27.000 που είχαν εξαχθεί, συνολικά, πέρυσι.
Επίσης, η Μπουρκίνα Φάσο έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές προς την Κίνα. Ο διευθυντής δημόσιας υγείας της χώρας, Adama Maiga, δήλωσε ότι η εξαγωγή έχει αυξηθεί από 1.000 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε πάνω από 18.000 στο τελευταίο του τρέχοντος έτους.
Ο αριθμός των γαϊδουριών στην Κίνα έχει μειωθεί από τα 11.000.000 το 1990 στα 6.000.000 δηλώνει η κινέζα, ειδική στην Εχιάο, Chin Yunfeng, και πρότεινε μια εναλλακτική λύση για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη: «Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τους αγρότες και να προσφέρει επιδοτήσεις για να 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.