Υποχρεωτική η εγκατάσταση POS σε εστιατόρια και ταβέρνες

Η υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS) αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου από τον χώρο της εστίασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» θα προβλέπεται η επέκταση της υποχρέωσης αυτής σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο 2017 (δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, λογιστές, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς κτλ).
Ο λόγος που το μέτρο ξεκινά από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκεί εμφανίζονται τα υψηλότερα ποσοστά φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων.
Για να συμμορφωθούν όλοι με το συγκεκριμένο μέτρο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη σύσταση ενός μητρώου επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν POS.
Το μητρώο αυτό στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων.
Τέλος, το ίδιο μητρώο, θα είναι στη διάθεση των πολιτών προκειμένου να προτιμούν τους επιχειρηματίες που προωθούν τη χρήση πλαστικού χρήματος.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.