Αντιδήμαρχος κατηγορούμενος για απάτη στα Χανιά

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί, μεταξύ άλλων προσώπων, το επόμενο διάστημα εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Δήμου του Νομού Χανίων, κατηγορούμενος για απάτη.
Η ιστορία είχε ξεκινήσει περίπου πριν μία 5ετία, όπου τότε μαζί με τους συνεργούς του είχαν κατηγορηθεί για απάτη και πλαστογραφία, εις βάρος Χανιωτών επιχειρηματιών. 
Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να εξαπάτησαν επιχειρηματίες των Χανίων πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους και στην συνέχεια πήγαιναν και εισέπρατταν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς. 
Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην υπόθεση ενεπλάκη και γνωστή τραπεζικός, η οποία όμως πριν «σκάσει» η ιστορία παραιτήθηκε από την θέση της. 
Μετά από αρκετές αναβολές το πρώτο δικαστήριο έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, όπου το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο καταδικάσθηκε πρωτόδικα με ποινή φυλάκισης 7 μηνών, ενώ επιβλήθηκαν ποινές και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους. 
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και το εφετείο, όπου θα κρίνει και την τελική απόφαση.
Ωστόσο απορία προκαλεί το γεγονός, πώς ο επικεφαλής Δήμαρχος επέλεξε το συγκεκριμένο πρόσωπο να συμμετάσχειι στις τελευταίες εκλογές και να τον ορίσει και Αντιδήμαρχο. 
Ενώ το επίσης σοβαρό ερώτημα που τίθεται είναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ είχε τις κατηγορίες της απάτης με οικονομικές συναλλαγές, διετέλεσε για ένα μεγάλο διάστημα και Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών στο Δήμο του. 
Νομικοί κύκλοι στα Χανιά αναφέρουν ότι αν τελικά καταδικασθεί, τότε εκπίπτει του αξιώματος του, ενώ πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι θα πρέπει να παραιτηθεί και ο Δήμαρχος που τον επέλεξε καθότι γνώριζε την περίπτωση του Αντιδημάρχου του
.  http://flashnews.gr/  
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.