Υποβιβασμοί & καταργήσεις σχολείων σε Χανιά-Προαγωγές σε Ηράκλειο

Αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων προκαλεί Υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων προάγεται μόνο ένα Νηπιαγωγείο, ενώ υποβιβάζονται τρία Δημοτικά και καταργούνται τρία Νηπιαγωγεία, αγνοώντας τελείως τις προτάσεις των συλλογικών οργάνων για τις προαγωγές σχολείων.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με την απόφαση, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ν.Ηρακλείου δεν υπάρχει κατάργηση ή υποβιβασμός, ενώ ιδρύεται ένα Νηπιαγωγείο και προάγονται επτά Δημοτικά Σχολεία.
Η Υπουργική Απόφαση δόθηκε στην δημοσιότητα από τον αιρετό του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Δημήτρη Μπράτη και σε ότι αφορά στην Κρήτη:
Στο Νομό Χανίων:
Προάγεται το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χωραφακίων από μονοθέσιο σε διθέσιο
Καταργούνται τα Νηπιαγωγεία Ροδωπού – Φρε – Καλαθενών.
Υποβιβάζονται : 
Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων από 12θέσιο σε επταθέσιο
Το 12ο Δ.Σ. Χανίων από 12θέσιο σε οκταθέσιο
Το 18ο Δ.Σ. Χανίων από 12θέσιο σε οκταθέσιο
Στον αντίποδα στο Νομό Ηρακλείου  ιδρύεται το 4ο μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας και προάγονται:
Το 21ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Μαρίνας από 6θέσιο σε 8θέσιο
Το 57ο Δ.Σ. Ηρακλείου από 7θέσιο σε 9θέσιο
Το Δ.Σ, Άνω Βιάννου από 6θέσιο σε 7θέσιο
Το Δ.Σ. Τυλίσουη από 3θέσιο σε 4θέσιο
Το Δ.Σ. Γουρνών από 9θέσιο σε 11θέσιο
Το Δ.Σ. Μυρτιάς από 2θέσιο σε 3θέσιο
Τα Δ.Σ. Μεταξοχωρίου από 3θέσιο σε 4θέσιο.
Η πρώτη αντίδραση υπήρξε από τον αιρετό ΠΥΣΠΕ Ν.Χανίων Νεκτάριο Πετράκη, ο οποίος ανάρτησε το εξής κείμενο.
«Το ΥΠΑΙΘ δέχτηκε μόνο τις προτάσεις κατάργησης και υποβιβασμού σχολείων και όχι τις προαγωγές. Ο λαϊκισμός το ψέμα και ο τοπικισμός εξακολουθούν να βασιλεύουν..... Οι νοοτροπίες παραμένουν ίδιες...λυπάμαι!!!
Δημοτικά: 
7ο: από 12/θεσιο σε 7/θεσιο
12ο: από 12/θεσιο σε 8/θεσιο
18ο: από 12/θεσιο σε 8/θεσιο
Όλες οι θέσεις αυτές είναι κενές και δεν απαιτούνται για τη λειτουργία των σχολείων.
Νηπιαγωγεία:
Χωραφάκια από 1/θεσιο σε 2/θεσιο
Καταργούνται 3 νηπιαγωγεία ( Ροδωπού, Φρε, Καλαθενών) δε λειτουργούν τα τελευταία χρόνια. 
(Επειδή κάποιοι κάνουν πως δεν ξέρουν τώρα!!!)
1. Η πρόταση υποβάλλεται από τον τότε Διευθυντή εκπαίδευσης, ΟΧΙ από το Πυσπε)
2. Της πρότασης, λαμβάνουν γνώση πριν την υποβολή της οι δυο αιρετοί και ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του ΔΣ του συλλόγου και συνδιαμορφώνεται.
3. Η πρόταση περιλαμβάνει κατάργηση οργανικών θέσεων, που χρόνια είναι κενές και δεν υπολογίζονται στη λειτουργία των σχολείων και ταυτόχρονα ίδρυση νέων οργανικών θέσεων σε σχολεία που υπάρχουν πληθωρικά τμήματα.
4. Η πρόταση υποβάλλεται και ψηφίζεται ομόφωνα στη Δημοτική επιτροπή παιδείας και στο Δημοτικό συμβούλιο.
5. Το ΥΠΑΙΘ αποφασίζει αυθαίρετα να εφαρμόσει την πρόταση μόνο ως προς τις καταργήσεις και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις ιδρύσεις - προαγωγές πλην μιας.
6. Οι βουλευτές του Νομού μας "πανηγυρίζουν" την ίδια ώρα το γεγονός ότι στο Ηράκλειο η απόφαση έχει μόνο προαγωγές και ιδρύσεις;;;;
Τα θερμά μου "συγχαρητήρια" στην κυβέρνηση για τη σοφία της στη λήψη αποφάσεων. Για τον επιλεκτικό σεβασμό της στις προτάσεις- αποφάσεις συλλογικών οργάνων όπως τα δημοτικά συμβούλια. 
Επίσης πολλά "συγχαρητήρια" σε όλους, που εξακολουθούν να λαϊκίζουν, να μη μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας, να επενδύουν σε μικροπαραταξιακά - μικροπολιτικά οφέλη, σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να αρθρώσουν μια κουβέντα εναντίον των αποφάσεων της "αριστερής" μας κυβέρνησης που στήριξαν, αλλά τώρα ντρέπονται να το παραδεχτούν. Νομίζουν ότι κάνουν συνδικαλισμό επιπέδου.....δικαίωμα τους!!!!
Πετράκης Νεκτάριος Αιρετός ΠΥΣΠΕ Χανίων»
flashnews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.