Γήπεδο γκολφ στο Μάλεμε!

maleme
Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αξιοποίηση ακινήτων κυριότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων υπέγραψαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
«Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία των Υπουργείων μας, και δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων σε εκτάσεις που μέχρι σήμερα παρέμεναν αναξιοποίητες», δήλωσε η κυρία Κουντουρά.
Δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες για τα κίνητα του Υπουργείου Άμυνας. Όπως είπε η κυρία Κουντουρά «θα καταρτίσουμε από κοινού τα δύο Υπουργεία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Δράσεων για την αξιοποίηση επιλεγμένων ακινήτων κυριότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων. Από την πλευρά μας, στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης των εκτάσεων στη βάση των προτάσεων του ΥΠΕΘΑ, θα διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις με οικονομοτεχνική μελέτη- εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο-, και θα υποστηρίξουμε τις δράσεις του ΥΠΕΘΑ με προσωπικό και με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε κοινή βούληση και εργαζόμαστε από κοινού για να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο στην κατεύθυνση να πετύχουμε ανάπτυξη»
Οι επενδύσεις
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη στη «Δημοκρατική» της Ρόδου ο κ. Καμμένος οι επενδύσεις αφορούν:
– Στην παραχώρηση σε ξένους επενδυτές, με διαδικασίες fast track, της νήσου Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και της βάσης στον Τούρλο της Αίγινας. Για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού. Υφίσταται εξάλλου σχετική επενδυτική πρόταση από επενδυτές του Άμπου Ντάμπι, για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων 22.000 θέσεων, προϋπολογισμού δαπάνης 3,6 δισ. ευρώ.
Άλλη πρόταση υφίσταται από επενδυτές του Ισραήλ για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, που προτείνεται να λειτουργήσει στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα.
– Ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου γκόλφ.
– Στην περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα της Αίγινας προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, για τη δημιουργία θεματικού πάρκου.
– Στο πεδίο βολής της Κατταβιάς στη Νότια Ρόδο, από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού. εξετάζονται οι προϋποθέσεις για την κατασκευή κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στην περιοχή.«Η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητεί πλέον εναλλακτικές περιοχές για να αναπτυχθεί και ήδη υπήρξαν συνομιλίες με επενδυτές για τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Καμμένος στη «δημοκρατική», που εξήγησε ότι το πεδίο βολής της Κατταβιάς ενδείκνυται για την συγκεκριμένη επένδυση λόγω μεγέθους και τοποθεσίας.«Δύναται να κατασκευαστεί λιμάνι, που θα υποδέχεται μόνο κρουαζιερόπλοια και ταυτόχρονα ένα αεροδρόμιο το οποίο θα υποδέχεται μόνο charter με επιβάτες για τα κρουαζιερόπλοια αυτά. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί το αεροδρόμιο «Διαγόρας» και ταυτόχρονα θα υπάρξει αξιοποίηση της περιοχής αφού στις προθέσεις των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός resort στο οποίο θα λειτουργούν και καταστήματα duty free», τόνισε ο κ.Καμμένος.
Πηγή: Tornos News

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.