Ένα πλωτό μαγαζί με σουβενίρ και είδη δώρων φτιαγμένο πάνω σε μια βάρκα, βρίσκεται αραγμένο στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Προσφέρει αντικείμενα φτιαγμένα από κοχύλια, όστρακα, σφουγγάρια και κομμάτια κατεργασμένου ξύλου σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Ο λόγος για την Βάρκα ΝΙΚΗ ΣΚ 236 που έχει αγκυροβολήσει στο δυτικό μέρος του παλιού λιμανιού των Χανίων. "Όταν βρέχει η έχει κακό καιρό… την σκεπάζω με πλαστικό στέγαστρο και καλύπτω τα εμπορεύματα. Τα περισσότερα είναι χειροποίητα και χρειάζονται προσοχή", λέει στο ekriti.gr o νεαρός ιδιοκτήτης της βάρκας-μαγαζί, Στέλιος.
"Είναι μια ιδέα που είχαμε με τον πατέρα μου, όταν αποφασίσαμε να σταματήσουμε το ψάρεμα στα ανοικτά. Η άσπρη-μπλε βάρκα ΝΙΚΗ έχει κάνει πολλά μίλια στις γύρω θάλασσες και τώρα είπαμε με τον μπαμπά να την ξεκουράσουμε. Ευτυχώς το εγχείρημα μας είχε αποτέλεσμα", αναφέρει ο Στέλιος.   
Έχουμε δώρα για όλους και για όλες. Και φύλα και ηλικίες… ατού μας τα σφουγγάρια της περιοχής που αγοράζουμε από ντόπιους σφουγγαράδες και τα προϊόντα με τα διακοσμητικά κοχύλια που βγάζουν διάφορα χρώματα στον ήλιο. Ευτυχώς η κίνηση τελευταία αυξάνεται συνεχώς και έτσι βγάζουμε και εμείς τα σπασμένα του χειμώνα, η επιβίωση είναι προτεραιότητα στην οικογένεια μας και αγωνιζόμαστε να τα καταφέρουμε, συμπληρώνει ο νεαρός ιδιοκτήτης.
Πηγή: ekriti