Αγαναχτισμένη ιερόδουλη μιλά για τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες


Μέχρι και οι εργαζόμενες σε οίκους ανοχής στη Λέσβο έχουν αγαναχτήσει με το ασυγκράτητο κύμα λαθρομεταναστών που κατακλύζουν σε καθημερινή βάση το νησί, κατά εκατοντάδες (εκτιμάται περί 400 και 500 ατόμων). Οι ουρές που σχηματίζουν οι λαθρομετανάστες έξω από τους οίκους ανοχής  έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και στις ίδιες τις εργαζόμενες.
Στο μεταξύ η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε πως συνεχίζονται Κανονικά οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διαχείριση των αυξημένων «προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών» (sic)  παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της.
Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών:
Ενισχύθηκε η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια. Από τις 6 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης και συστήνονται πέντε καινούρια αυτοτελή κλιμάκια ασύλου στην επικράτεια.
Εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την ενίσχυση των κλιμακίων και κέντρων Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα.
Υποβλήθηκαν και βρίσκονται στη φάση της τελικής έγκρισης τα πολυετή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη χρονική περίοδο 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 560 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία ήταν εκκρεμή από τον Οκτώβριο του 2014.
Κατατέθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, αναλυτικό αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ύψους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.
Στις 2 Ιουλίου επικυρώθηκε η σύσταση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου για τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν τα ζητήματα της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως και ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής.
Μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής Συμβουλίου της Ε.Ε., συνομολογήθηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού μετεγκατάστασης 16.000 προσφύγων από τη χώρα μας σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Φορείς του υπουργείου συμμετέχουν ενεργά στην άμεση υλοποίηση του ως άνω σχεδίου.
Συνεχίζεται η στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό μέσω του νόμου περί «Επανασύστασης Δημοτικής Αστυνομίας».
Τέλος, και το σημαντικότερο, τη στιγμή που η χώρα περνά δραματικές ώρες η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι όπως σημειώνεται, για την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουλίου όπου ολοκληρώνεται η ψήφιση επί των άρθρων και επί του συνόλου του νομοσχέδιου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας».
defencenet.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.