: Θα ορκιστεί με χειροπέδες ο Ηλίας Κασιδιάρης;


Εφημερίδα “Ακρόπολη”: Θα ορκιστεί με χειροπέδες ο Ηλίας Κασιδιάρης;
Άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου για την μεθόδευση της κυβέρνησης εναντίον των Εθνικιστών και το πατρονάρισμα στους "αντιρατσιστές"
29 Αυγούστου η τελετή του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Αθηναίων - Την ίδια μέρα ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κάνει κατάληψη στο Δημαρχείο
Θα ζήσουμε νέες μοναδικές στιγμές που θα μας κάνουν περήφανους για τις ημέρες «Δημοκρατίας» που ζούμε. Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα ούτε ο Δεκαπενταύγουστος, αλλά ένας από τους πονοκεφάλους της μνημονιακής συγκυβέρνησης των προθύμων, είναι ο ορκωμοσία των Χρυσαυγιτών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, που θα γίνει στα τέλη του μηνός. Με κορυφαία βεβαίως, την ορκωμοσία του παρανόμως εγκλείστου στον Κορυδαλλό Ηλία Κασιδιάρη, στον δήμο Αθηναίων! Σε συνάντηση που είχε με τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων ο Καμίνης για να αντιμετωπίσουν αυτό το «φαινόμενο» βρέθηκαν μπροστά σε αδιέξοδο.
Ο ίδιος πρότεινε να του απαγορευτεί η δυνατότητα να ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος. Φυσικά πέρα του γεγονότος ότι αυτό είναι εντελώς παράνομο, δύο - τρεις σοβαροί της παράταξης Καμίνη εξέφρασαν την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα εκτινάξει την Χρυσή Αυγή σε πρώτο κόμμα!
Δεν είχαν άδικο. Να τον φέρουν με αστυνομική συνοδεία και να ορκιστεί με χειροπέδες; Τότε είναι που θα χάσουν το επικοινωνιακό παιχνίδι από τα αποδυτήρια! Την «λύση» έδωσε ο συνεργαζόμενος με τον Δήμαρχο, επικεφαλής του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κωνσταντίνου. Μέσα στην καθεστωτική απελπισία, άναψε το πράσινο λαμπάκι.
Προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεννόηση με τα υπόγεια της συγκυβέρνησης θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε όλες τις περιφέρειες και τους Δήμους με αντίστοιχες καταλήξεις στις αίθουσες των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες αν είναι παρόντες και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής. Φυσικά σε οποιοδήποτε άλλο κράτος οποιοσδήποτε συμμετείχε σε τέτοια ενέργεια θα τον μπουζούριαζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εδώ όμως είπαμε υπάρχει Δημοκρατία!
Έτσι, λοιπόν, οι «πρόθυμοι» του συστήματος τον συνήθη «αντιφασιστικό ξεσηκωμό για τον Σεπτέμβριο» και μεταξύ των άλλων «δραστηριοτήτων» τους, προαναγγέλλουν - έτσι στο δήθεν τυχαίο - και μια Αυγουστιάτικη: στις 29/8 «πολιορκούμε με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις τις τελετές ορκωμοσίες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων». Μόνο που δε θα γίνει η ορκωμοσία την ίδια ημέρα σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Θα γίνει, όμως, τη συγκεκριμένη ημέρα η ορκωμοσία στην Αθήνα! Αυτό τους ενδιαφέρει.
Θα επιχειρήσουν έτσι να δώσουν το προσδοκώμενο άλλοθι στο υπουργείο ΠΡΟ - ΠΟ και στον «εισαγγελέα των φυλακών», να αρνηθεί τη μεταγωγή του Η. Κασιδιάρη, για «λόγους δημοσίας τάξεως»!!! Φυσικά παρόμοιο γεγονός στην ιστορία του Ελληνικού κράτους δεν έχει ξαναγίνει. Ακόμη όμως και αυτό να συμβεί ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει ότι αν ο Σύμβουλος για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπορεί να ορκιστεί την προγραμματισμένη ημερομηνία, τότε καλείται από τον Δήμαρχο με ειδική πρόσκληση μια άλλη μέρα στο Δημαρχιακό μέγαρο για την ορκωμοσία! Τα ίδια φυσικά τραγελαφικά θα συμβούν και με την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβούλου Παναγιώτη Ηλιόπουλου που είναι προφυλακισμένος όπως και του Νίκου Κούζηλου που εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον Πειραιά.
elldiktyo.blogspot.gr
Share on Google Plus

1 σχόλια:

  1. Τι σημαίνει το "{αν αποφασίσει η διεύθυνση των φυλακών να του δώσει άδεια}"?
    Το σύνταγμα και η λαϊκή κυριαρχία δεν είναι πάνω από τον κανονισμό των φυλακών, ρε ξεφτίλες; Εχει εκλεγεί από τον λαό και πρέπει όχι μόνο να ορκιστεί, αλλά και να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του δήμου.... Και στη βουλή, επίσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.