Συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε η ειδική πενταμελής επιτροπή της Super League 2 . Αύριο στο ΔΣ τα σπουδαία

 


Κρίσιμη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε η ειδική πενταμελής επιτροπή της Super League 2 το απόγευμα της Τρίτης (28/2).

Οι δύο πλευρές τα είπαν για περίπου 1,5 ώρα ώστε να βρεθεί λύση για την μειωμένη χρηματοδότηση από το στοίχημα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή δράσης εδώ και τρεις αγωνιστικές.

Το συγκεκριμένο ραντεβού έγινε παρότι η μπάλα δεν κύλησε στο χορτάρι και ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε θέσει ως προαπατούμενο την επιστροφή στη δράση τις προηγούμενες ημέρες.

Εντέλει και συνάντηση πραγματοποιήθηκε και το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα παραμένει, με την αλλαγή πλεύσης του Αυγενάκη να αποτελεί ξεκάθαρη στόχευση ανατροπής της διοίκησης της διοργανώτριας.

Οι εξελίξεις πάντως για το μέλλον του πρωταθλήματος και εάν αυτό θα επαναρχίσει θα τρέξουν στο ΔΣ της Τετάρτης (1/3). Εκεί η επιτροπή θα ενημερώσει τα μέλη της Super League 2 για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Αυγενάκη και κυρίως για το συνολικό ποσό που συγκεντρώνεται.

Θυμίζουμε ότι ο Ροκάκης των Χανιών δεσμεύτηκε περίπου 150.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Αυτό που διαρρέει η επιτροπή είναι πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής:

Η Ειδική Επιτροπή της Super League 2 είχε σήμερα Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση γύρω από την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΠΑΕ.

Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, ενημερωθήκαμε επακριβώς για τις λεπτομέρειες των δύο συναντήσεων με τους επικεφαλής των Λιγκών στις 23 και 31 Ιανουαρίου, γύρω από τα κριτήρια και την κατανομή της χρηματοδότησης από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη. Πρόθεση της Super League 1 είναι η στήριξη όλων των μερών του ποδοσφαίρου και η συνολική αναβάθμισή του, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας.

Αναλυτικότερα θα ενημερωθούν οι 30 ΠΑΕ μέλη μας στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ στις 12:30 το μεσημέρι.

Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω)
Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea)
Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας)
Αλέξης Παπακωνσταντίνου (ΠΑΕ Νίκη Βόλου)
Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.