Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέρχου Μαρουσάκη - Χιόνια θα πέσουν και σε χαμηλά υψόμετρα τις επόμενες ημέρες - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα κακοκαιρίας το οποίο και θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθημερινά και σταδιακά ο

υδράργυρος θα υποχωρεί, με συνθήκες παγετού να κάνουν την εμφάνιση τους στα ηπειρωτικά, όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο.

Έρχονται τα δυο ψυχρά κύματα

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μαρουσάκη, δύο ψυχρά κύματα πρόκειται να «επισκεφτούν» τη χώρα μας μέσα στην εβδομάδα.

Το πρώτο ψυχρό κύμα έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του από το βράδυ της Τρίτης κάνει το πέρασμά και θα διαρκέσει έως και σήμερα Τετάρτη (1/2) με χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες.

 Το δεύτερο ψυχρό κύμα έρχεται προς το τέλος της εβδομάδας. Πρόκειται για μια οργανωμένη πολική αέρια μάζα η οποία κατεβαίνει και θα επιδεινώσει περισσότερο τον καιρό στη χώρα μας. Από την Κυριακή (5/2), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, και στη συνέχεια θα βλέπουμε χιόνια και σε πεδινές περιοχές και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Ο καιρός θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 10-15 Φεβρουαρίου.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη στην Κρήτη

Σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου στην Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

neakriti

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.