Συναγερμός στο Κολλέγιο Αθηνών – Αλβανοί εισέβαλαν με μαχαίρια



 Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανοί οπλισμένοι με μαχαίρια (κατά άλλες πηγές ο ένας έχει μαχαίρι) εισέβαλαν στο χώρο απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν τον χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε ότι άγνωστοι εξωσχολικοί μπήκαν με αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών. Τις πρώτες μαρτυρίες έκαναν μαθητές οι οποίοι είπαν ότι εντόπισαν αγνώστους να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο κρατώντας οπλισμό.

Το συμβάν έληξε πριν λίγο καθώς το σχολείο σε συνεργασία με τη αστυνομία έδρασαν γρήγορα, αποτελεσματικά και αναίμακτα.

Ωστόσο η κατάσταση σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έχει ξεφύγει δείγμα της κατάρρευσης της ασφάλειας και της τάξης στην χώρα.

Οι δύο επιστολές της διεύθυνσης 

Τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη συναγερμού, η διεύθυνση εξέδωσε ανακοινώσεις. Στην πρώτη, ανέφερε ότι όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και αναμένονται οι οδηγίες της αστυνομίας για επιστροφή στο σχολείο.  Στη δεύτερη, επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας και πως επανήλθε η ομαλότητα.

Η πρώτη επιστολή

Η δεύτερη επιστολή

pronews

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.