Θράσος από Τουρκία: «Σας στείλαμε το μήνυμα – Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου»



 Το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε πως «δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν τη στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου».

Και παράλληλα με την ελληνική μεταφορά από τα νησιά των ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1, η τουρκική πλευρά δείχνει ότι προχωρά ταχέως στο να θέσει σε υπηρεσία το LHD Anadolu καθώς μετά τα αμφίβια τεθωρακισμένα, και τι δοκιμές προσνήωσης ελικοπτέρων έχουν ήδη ναυπηγηθεί δύο από τα 4 σκάφη LCM που θα κάνουν εύκολη την μεταφορά υλικού και αρμάτων από το ελικοπτεροφόρο στην περιοχή της απόβασης.

Την ίδια στιγμή υπογραμμίστηκε για ακόμη μια φορά η θέση ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη τρομοκρατικών οργανώσεων, κάτι που συνιστά προειδοποίηση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων στη Συρία. Οι εν λόγω ενέργειες έχουν προκαλέσει την καταδίκη της Δύσης και την ενόχληση της Μόσχας που καλεί την Άγκυρα σε αποφυγή των εξωτερικών παρεμβάσεων.

Νωρίτερα ο Ν.Δένδιας είχε δηλώσει:


«Η εθνική κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα, η αποχή από τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας είναι οι θεμελιώδεις αρχές και είναι αδιαπραγμάτευτες», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι αρχές αυτές «δεν εξαρτώνται από τις ξεχωριστές αξίες ή το ιστορικό υπόβαθρο που μπορεί να έχει μια χώρα ή από το αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες».

pronews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.