Χανιά: Κρίσιμες ώρες για την ανήλικη που γέννησε με καισαρική

 Η ανήλικη είναι υπό ιατρική παρακολούθηση ενώ ώρες αγωνίας περνούν οι γονείς της οι οποίοι προσεύχονται για το παιδί τους αδυνατώντας προς το παρόν να χαρούν τον ερχομό της εγγονής τους

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 17χρονης κοπέλας η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων. 

Η ανήλικη γέννησε την περασμένη Κυριακή ένα υγιέστατο κοριτσάκι με καισαρική τομή στη μαιευτική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού. 



Ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος και τίποτε δεν προμήνυε την αρνητική εξέλιξη.  Μετεγχειρητικά η 17χρονη εμφάνισε αρχικά πυρετό, γεγονός που ανησύχησε το ιατρικό προσωπικό.  

Υποβλήθηκε άμεσα σε εξετάσεις και σε γυναικολογικό έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι υπήρχαν συμπτώματα λοίμωξης. 

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και αμέσως μετά εισήχθη στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.  

Στη μονάδα νεογνών το νεογέννητο κοριτσάκι

Η ανήλικη είναι υπό ιατρική παρακολούθηση ενώ ώρες αγωνίας περνούν οι γονείς της οι οποίοι προσεύχονται για το παιδί τους αδυνατώντας προς το παρόν να χαρούν τον ερχομό της εγγονής τους.  

Την ίδια στιγμή το νεογνό φιλοξενείται στη μονάδα νεογνών του νοσηλευτικού ιδρύματος, στερούμενο για άγνωστο πόσο την αγκαλιά της νεαρής μητέρας του.  

Απολαμβάνει τη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας ενώ εκτιμάται ότι θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο μέχρι να αποφασιστεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος αν θα δοθεί εξιτήριο καθώς επίσης αν τη φροντίδα του νεογέννητου αναλάβουν οι γονείς της 17χρονης. 

Αναφορικά με τις συνηθέστερες επιπλοκές που παρουσιάζονται μετά από τον τοκετό με καισαρική τομή, η επιστημονική κοινότητα αναφέρει ότι η υστερεκτομή παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά στην περίπτωση της καισαρικής τομής με ποσοστό εμφάνισης το 0,09% ,η μετάγγιση αίματος παρουσιάζεται ως ανάγκη στο 0,02% των καισαρικών τομών ,οι επιπλοκές από την αναισθησία παρουσιάζονται με συχνότητα 0,53% ,το υποβολεμικό σοκ ( μεγάλη απώλεια αίματος) παρουσιάζεται στο 0,01% ενώ η λοίμωξη στην διάρκεια της λοχείας παρουσιάζεται αυξημένη σε ποσοστό 0,6% 

.neakriti.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.