Δύο «χτυπήματα» της ΕΛΑΣ στην Κρήτη για ναρκωτικά (βίντεο)



 Με διαφορά μικρότερη των 24 ωρών συνελήφθησαν στην Κρήτη τρία άτομα για ναρκωτικά. Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, όπου οι αρχές εντόπισαν και  κατάσχεσαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης, προχωρώντας παράλληλα και στη σύλληψη των τριών

 

  • Πλήγμα στα κυκλώματα σκληρών ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο
  • Είχε μετατρέψει τα σπίτια του σε καβάτζες ναρκωτικών ένας 42χρονος στο Ρέθυμνο
  • Δύο ακόμα συλλήψεις στο Ηράκλειο σε δεύτερη επιχείρηση για ναρκωτικά

Τις οικίες που διαθέτει χρησιμοποιούσε ως καβάτζες για να κρύβει τις ναρκωτικές ουσίες που κατείχε ένας 42χρονος στο Ρέθυμνο ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Στην κατοχή του μέσα στις καβάτζες που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν ποσότητες και ποικιλία ναρκωτικών ουσιών, αφού κατασχέθηκαν 1 κιλό και 362 γραμμάρια κάνναβης, 900 ευρώ 7,5 γραμμάρια ηρωίνης, 2,4 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

Λίγες ώρες νωρίτερα στο Ηράκλειο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προχωρούσαν στη σύλληψη για ναρκωτικά δύο ακόμη ατόμων ενός 56χρονου και ενός 45χρονου.

Αρχικά σε έλεγχο που έγινε στον 56χρονο οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω του και μέσα στο όχημα στο οποίο επέβαινε 16 φιξάκια με κοκαΐνη, βάρους συνολικά 8 γραμμαρίων ενώ στη συνέχεια σε έρευνα σε χώρο που χρησιμοποιούνταν και από τον 45χρονο κατασχέθηκαν 870 γραμμάρια κάνναβης, αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη 37,6 γραμμάρια, φιξάκια κοκαΐνης και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Από τις αρχές σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο υποθέσεις που πλήττουν τα κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί, ως αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης που σε κάθε τόνο έχει από την ηγεσία της αστυνομίας στην Κρήτη, ανακοινωθεί ότι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και δυναμική.

Κακουργηματικές διώξεις στους 2 για τα «φιξάκια»

Υπενθυμίζεται ότι με κακουργηματικές διώξεις βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύο ημεδαποί άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής, από κοινού.

Κατόπιν, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν, ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για μεθαύριο Παρασκευή. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

neakriti


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.