Μικρή διακοπή στη δίκη των «5» για τη σκοτεινή υπόθεση βιασμού του 19χρονου Γιάννη στα Χανιά



 Δικηγόρος υπεράσπισης του πατέρα διορίστηκε από το δικαστήριο και έτσι διέκοψε το δικαστήριο για λίγη ώρα προκειμένου να υπάρξει η σχετική ενημέρωσή του για τη δικογραφία

Σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, εκδικάζεται η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 20χρονου νεαρού με νοητική στέρηση, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενος μεταξύ των οποίων και δύο ιερείς, βαρύνονται με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή σε βάρος του 19χρονου, ενώ ο 5ος ο πατέρας του κατηγορείται για συνέργεια σε βιασμό.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως το καλοκαίρι του 2021 όταν ο νεαρός εκμυστηρεύτηκε σε εργαζόμενες της Ομάδας Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά ότι είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού και από δύο ιερείς.

Τη νομική εκπροσώπησή του 20χρονου σήμερα παιδιού, έχει αναλάβει νομικός του ιδρύματος «Παράρτημα Α.M.E.A. Χανίων» στο οποίο έχει βρει στοργή και φροντίδα, με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων να ζητά κατηγορηματικά: "Καμία συγκάλυψη για την κακοποίηση του Γιάννη Γ".

Μέλη της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου οργισμένοι με την υπόθεση κρέμασαν πανό έξω από τα δικαστήρια γράφοντας: «Καμία ανοχή στους παιδοβιαστές. ΌΧΙ στη συγκάλυψη. Ο Γιάννης βιαζόταν από αυτούς που θα έπρεπε να τον προστατεύουν».

Η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα προκειμένου να οριστεί συνήγορος υπεράσπισης για τον πατέρα, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε τον νεαρό.

Το χρονικό

Η υπόθεση κακοποίησης του 19χρονου ήρθε στο φως τον περασμένο Ιούλιο μετά από κοινωνική διερεύνηση των ανθρώπων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου Πλατανιά. Στην εισαγγελία Χανίων διαβιβάστηκε δικογραφία που σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά σε βάρος ενός ατόμου , για σεξουαλική κακοποίηση του νεαρού με ελαφρά νοητική υστέρηση. Η καταγγελία αρχικά, αναφερόταν σε περίοδο που το θύμα ήταν ανήλικο.

Στις 27 Ιουλίου 2021 συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο πατέρας του 19χρονου για κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή βία καθώς και ο 66χρονος φίλος του, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση του νεαρού στην ηλικία των 14 ετών.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ο 19χρονος εκμυστηρεύθηκε σε εργαζόμενες της Ομάδας Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά ότι είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα βιασμού και από δύο ιερείς.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι κατηγορούμενοι ιερείς μαζί με ένα ακόμη άτομο που είχε κατονομάσει ο 19χρονος, πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθούν ,με τον τρίτο ωστόσο να αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρισκόταν ο πατέρας του θύματος, για έκθεση του παιδιού του σε κίνδυνο και ένας 66χρονος, ενώ για την υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, έχουν επίσης προφυλακιστεί δύο ιερείς

Σε δικαστήριο κακουργημάτων παραπέμφθηκε για να δικαστεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 19χρονου με νοητική υστέρηση από χωριό του δήμου Πλατανιά, που επρόκειτο σήμερα Τρίτη, 22 Μαρτίου, να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρισκόταν ο πατέρας του θύματος, για έκθεση του παιδιού του σε κίνδυνο και ένας 66χρονος, ενώ για την υπόθεση που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, έχουν επίσης προφυλακιστεί δύο ιερείς. Ο πατέρας του 19χρονου πάντως με απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, έχει αφεθεί ελεύθερος από τον περασμένο Ιανουάριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή επ’ αόριστο μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση επί των κακουργηματικών κατηγοριών. Για τους δύο πρώτους κατηγορουμένους, τον 66χρονο και τον πατέρα του 19χρονου, οι δικογραφίες έχουν συνενωθεί και μέσα στο 2022 αναμένεται να οριστεί κοινή δίκη. Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να οριστεί από τις δικαστικές αρχές δικαστικός συμπαραστάτης του θύματος το οποίο φιλοξενείται σε προνοιακή δομή της πόλης.

neakriti

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.