Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 34χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο



 Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο 34χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης νωρίς το πρωί και εισήλθε από την εναλλακτική είσοδο. Πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του 16χρονου Ρομά, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα και βρίζουν τους αστυνομικούς. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με διμοιρίες των ΜΑΤ να τους επιτηρούν.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.