Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την πρωτοχρονιά του 2023! H απαγορευμένη ταινία της Αλίκης που δεν είδαμε ποτέ



Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την πρωτοχρονιά του 2023!


Σούπερ σταρ σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν πρόκειται να βγάλει ξανά το ελληνικό σινεμά. Οι ταινίες της προβάλλονται ακόμη και σήμερα με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση και η κινηματογραφική κληρονομιά της περνάει από γενιά σε γενιά.


Υπάρχει ωστόσο μία ταινία της Αλίκης η οποία, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, δεν έχει προβληθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Αυτή είναι το «Aliki, my love» η λεγόμενη «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης, η οποία χαρακτηρίστηκε έτσι λόγω κάποιων γυμνών σκηνών.

Όπως γνωστοποίησε η Φίνος Φιλμ, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram, η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Star την Κυριακή 1 Ιανουαρίου, στις 22:50!


«Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη! Η πολυσυζητημένη ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Aliki» θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά από 60 χρόνια! Η ρομαντική αγγλόφωνη ταινία της Φίνος Φιλμ που γυρίστηκε το 1963 στο παρθένο νησί της Ίου, επιστρέφει ύστερα από απουσία 60 ετών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Φίνος Φιλμ.


Το «Aliki, my love» ήταν η μοναδική αγγλόφωνη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκης, που εκείνη την περίοδο είχε προσπαθήσει να κάνει διεθνή καριέρα. Το φιλμ έκανε λαμπερή πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούνιο του 1963, στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1964 και έκοψε περίπου 250.000 εισιτήρια.



Για τα τωρινά δεδομένα το νούμερο ήταν τεράστιο, όμως για τα δεδομένα της Αλίκης θεωρήθηκε εισπρακτική αποτυχία. Άλλωστε, το «Aliki, my love» είχε μπάτζετ περίπου εννιά εκατομμύρια ευρώ, εννιά φορές δηλαδή πάνω από τις θρυλικές ταινίες της Αλίκης, που έσπαγαν τα ταμεία.

Στο «Aliki, my love», η Βουγιουκλάκη υποδύεται, όπως και στη Μανταλένα, μία νησιωτοπούλα, που ερωτεύεται έναν ξένο. Συμπρωταγωνιστής της Αλίκης ήταν ο Τζες Κόνραντ, ενώ στο καστ συμμετείχε και ο Γουίλφριντ Χάιντ-Γουάιτ, γνωστός από τον ρόλο του Συνταγματάρχη Πίκερινγκ στο θρυλικό μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία». Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο υποψήφιος για 5 Όσκαρ, Ρούντολφ Μέιτ και τη μουσική υπέγραψε ασφαλώς, όπως και στη Μανταλένα, ο αθάνατος Μάνος Χατζιδάκις.

Οι αστικοί θρύλοι γύρω από το «Aliki, my love» είναι πολλοί. Άλλοι ισχυρίζονταν πως η ταινία παρέμεινε «κρυφή» γιατί δεν ήταν ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα ο Φιλοποίμην Φίνος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, άλλοι γιατί για την εποχή υπήρχαν ορισμένες υπέρ το δέον τολμηρές σκηνές.



Η Φίνος Φιλμ πάντως μας ενημερώνει ότι υπήρχαν φθορές στο αρνητικό του φιλμ και δεν ήταν εύκολη η ψηφιακή του αποκατάσταση. Η ταινία αποκαταστάθηκε πλήρως και σε υψηλή ανάλυση το 2019 και την πρωτοχρονιά του 2023, θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, με ελληνικούς υπότιτλους, από το κανάλι του STAR.Μοναδικές στην Ελλάδα: Οι άγνωστες, δίδυμες λίμνες που έχουν ξεφυτρώσει απ’ το… διάστημα

menshouse.gr  

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.