Αστείες δικαιολογίες των Τούρκων για τον Τζιτζικώστα: Επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία λόγω τεχνικού προβλήματος



 Ύστερα από την σφοδρή αντίδραση του ΥΠΕΞ για την απαράδεκτη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το πρακτορείο Anadolu θέλησε να αντιστρέψει τα γεγονότα ρίχνοντας την ευθύνη στον κ. Τζιτζικώστα και επικαλούμενο «τεχνικούς λόγους λόγω συνωνυμίας» για την απαράδεκτη καθυστέρηση.

«Ο Έλληνας αξιωματούχος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να εισέλθει στη Σμύρνη, αν και άρθηκε το τεχνικό εμπόδιο της εισόδου του. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία, με τη δικαιολογία ότι η είσοδος καθυστέρησε λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο της Σμύρνης εξαιτίας συνωνυμίας, όπου έφτασε ακτοπλοϊκώς για να παρακολουθήσει πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου. Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια της εισόδου.

Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.