Στη φυλακή ο άντρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς στην Κίσαμο – Κρίθηκε ένοχος

 


Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανιών πραγματοποιήθηκε σήμερα η δίκη με την διαδικασία του αυτοφώρου του 56χρονου που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε δυο αστυνομικούς του Α.Τ. Κισάμου την περασμένη Παρασκευή (4/11).

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολουθηση τον 56χρονο κατηγορούμενο.

Η ποινή που του επιβλήθηκε συνολικά είναι, φυλάκιση 5 ετών και 2 μηνών χωρίς αναστολή.

Να σημειωθεί πως και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί επανειλημμένα σε μικρές ποινές φυλάκισης αλλά με αναστολή με αποτέλεσμα να συνεχίζει την παραβατική συμπεριφορά. Όμως αυτή την φορά θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Λίγο νωρίτερα στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς του αστυνομικού και του αδερφού του καθώς επίσης και για οπλοφορία.

Όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος για την επίθεση και τη σχέση με τον αδερφό του

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ο αδελφός του, του πήρε την περιουσία που του άφησε ο πατέρας τους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να εργαστεί διότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον αδελφό του για επίθεση σε βάρος του.

Σε ότι αφορά στην επίθεση στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησαν οι αστυνομικοί. Είπε πως δεν θυμάται κάτι για μαχαίρι γιατί ήταν σε παραλήρημα.

Τέλος ισχυρίστηκε ότι έχει νοσηλευτεί στην ψυχιατρική κλινική.

Τι αναφέρουν οι μάρτυρες

Οι αστυνομικοί που δέχτηκαν την επίθεση από τον κατηγορούμενο καθώς και ο αδερφός του περιέγραψε όσα έζησαν στις καταθέσεις τους.

Συγκεκριμένα οι δύο αστυνομικοί στους οποίους επιτέθηκε περιέγραψαν τι συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις των δικαστών ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για διάφορες πράξεις με μηνύσεις που υποβάλλονται εναντίον του.

Πλέον πρόσφατη ήταν μήνυση από τον αδελφό του λόγος για τον οποίο και συνελήφθη ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα ο αδελφός του στη κατάθεση του στο δικαστήριο ανέφερε πως στις 1 Οκτωβρίου ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε με ένα τσεκούρι και τον χτύπησε ελαφρά στο χέρι.

Τις επόμενες ημέρες ο κατηγορούμενος του προξένησε ζημιές στο αυτοκίνητο του.

“Από το 2014 ζω ένα δράμα. Φοβάμαι για την ζωή μου” είπε ο αδελφός του κατηγορούμενου.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (7/11) με τον δικηγόρο του 56χρονου να ζητάει από την έδρα αναβολή ώστε να προσκομιστούν ψυχιατρικές γνωματεύσεις τις οποίες έχει σπίτι του.

Όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος όταν αισθάνεται πίεση παθαίνει παραλήρημα.

Το αίτημα της αναβολής ωστόσο απορρίφθηκε

flashnews

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.