Πογέτ: «Ξανά την Ελλάδα στα μεγάλα τουρνουά»

 

Την Μάλτα θα αντιμετωπίσει αύριο (17/11, 19:00) σε φιλικό αγώνα στη Βαλέτα η Εθνική Ελλάδας και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Γκουστάβο Πογέτ και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Ουρουγουανός τεχνικός υπογράμμισε ότι στόχος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις μεγάλες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το Euro 2024.

Ο Πογέτ τόνισε ότι το παιχνίδι με τη Μάλτα, αλλά κι εκείνο που ακολουθεί με την Ουγγαρία, είναι ευκαιρία για δοκιμές ποδοσφαιριστών που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής ως τώρα ή, δεν έχουν παίξει καθόλου, προκειμένου να αυξήσει τις επιλογές του εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Πρώτα απ΄ όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, το να παίζουμε με διαφορετικές ομάδες, με άλλα συστήματα. Ναι, θα είναι διαφορετικό για εμάς. Η Μάλτα έχει παίκτες που δεν τα παρατάνε μέχρι το τέλος. Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες, γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ, να δείξουν πράγματα στον προπονητή», σχολίασε ο Πογέτ για τον αγώνα και πρόσθεσε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο μετρά αντίστροφα για την έναρξή του αλλά η Ελλάδα θα είναι απούσα, για δεύτερη συνεχή φορά. Αυτός είναι ο στόχος. Η ιδέα ήταν πάντα στα μεγάλα τουρνουά όταν ανέλαβα την Εθνική. Η σκέψη ήταν εκεί. Μετά το Nations League, που πήγαμε καλά, έχουμε τώρα δύο επιλογές: τα προκριματικά, που θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μετά τα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση».

flogasport
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.