Ενοχή «ψευτογιατρού» για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, αποφάσισε το δικαστήριο

 

Την απόφασή του επί της ενοχής στην υπόθεση του «ψευτογιατρού», του 50χρονου Νικόλου Κοντοστάθη, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε, και η οποία ήταν μάλιστα ομόφωνη, ο Κοντοστάθης, είναι ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους δυο ανήλικα παιδιά που είχαν νοσήσει με καρκίνο.

Επίσης δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον 50χρονο για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Ενοχή αποφάσισαν δικαστές και ένορκοι για τον Κοντοστάθη και το αδίκημα της για αντιποίησης αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως ενοχή αποφάσισαν και για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των 16 συγκατηγορουμένων του Κοντοστάθη, μεταξύ των οποίων είναι γιατρός, πρώην υπουργός, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, μια μοναχή, κ.ά.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες και των 12 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ακόμη ο εισαγγελέας επίσης πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Το δικαστήριο αποφασίζει τώρα επί των ποινών

lawandorder.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.