Θηλυκός γορίλας παρηγορεί τον άνθρωπο που την φροντίζει μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

 


Το μοναδικό στενό συναισθηματικό δέσιμο που έχει με τον άνθρωπο που την φροντίζει απέδειξε η Matabishi, ένας θηλυκός γορίλας που ζει σε έναν ζωολογικό κήπο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Φωτογράφος που ήταν παρών στο περιστατικό, κατάφερε να απαθανατίσει την στιγμή που η Matabishi, βλέποντας τον Matthieu να είναι στενοχωρημένος, προσπάθησε να του φτιάξει το κέφι και κάθισε ακριβώς δίπλα του, αγκαλιάζοντάς τον.

Θηλυκός γορίλας παρηγορεί τον άνθρωπο που την φροντίζει μέσα από μοναδικές φωτογραφίες - Εικόνα 1

Στη συνέχεια, φαίνεται να παίρνει την ίδια ακριβώς στάση σώματος με τον Matthieu, ενώ ταυτόχρονα μιμείται και τις εκφράσεις στο πρόσωπό του.

Λίγο αργότερα φαίνεται να του κρατά και το χέρι.   Σύμφωνα με τον Nelis Wolmarans, που είναι φωτογράφος άγριας ζωής και κατάγεται από την Ν. Αφρική, οι τέσσερις γορίλες που ζουν στο «Senkwekwe Mountain Gorilla Orphanage» έχουν διαρκώς παρέα τους ανθρώπους, που τους φροντίζουν, οπότε έχουν αναπτύξει έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό δεσμό μαζί τους.

Θηλυκός γορίλας παρηγορεί τον άνθρωπο που την φροντίζει μέσα από μοναδικές φωτογραφίες - Εικόνα 2

«Ο βαθύς συναισθηματικός δεσμός είναι ένα πολύ συγκινητικό θέαμα και οι γορίλες βρίσκουν αλλά και δίνουν παρηγοριά στους φροντιστές τους.

Πάντα αγγίζουν ο ένας τον άλλον», λέει ο φωτογράφος. «Ο Matthieu είναι η ανθρώπινη συντροφιά της Matabishi, τον οποίο θεωρεί κάτι σαν γονιό και καλύτερο φίλο. Είναι προφανές ότι λατρεύουν ο ένας τον άλλον και το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους είναι σπάνιο», προσθέτει.

Θηλυκός γορίλας παρηγορεί τον άνθρωπο που την φροντίζει μέσα από μοναδικές φωτογραφίες - Εικόνα 3

Όπως παρατηρεί, οι δυο τους στηρίζουν ο ένας τον άλλον μέσω της φιλίας που έχουν και την αγάπης άνευ όρων που μοιράζονται.

[dailymail] [lifo]

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.