Χανιώτης φτιάχνει τον καλύτερο καφέ φίλτρου στην Κρήτη και βάζει πλώρη για τον πανελλήνιο τίτλο!

 


Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καφέ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον SCA Greece, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και ο περιφερειακός διαγωνισμός σε επίπεδο Κρήτης, συγκεντρώνοντας συμμετέχοντες απ’ όλο το νησί.

Φιλόδοξοι και ταλαντούχοι barista διαγωνίστηκαν με σκοπό να επιδείξουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές τους, για το καλύτερο φλυτζάνι καφέ.

O φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου, στο Ηράκλειο, κάτω από άριστες συνθήκες και το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ανταγωνιστικό.

Οι συμμετέχοντες, διαγωνίστηκαν στα προκριματικά του πρωταθλήματος, Brewer’s Cup.

Νικητής σε μια από τις πλέον ανταγωνιστικές και δημοφιλείς για το κοινό κατηγορίες, αναδείχθηκε ο διακεκριμένος Χανιώτης coffee consultant, Άγγελος Κοτσιφάκης. Στη συγκεκριμένη κατηγορία διαγωνίστηκε μαζί με άλλους 7 ειδικούς του καφέ φίλτρου, στο open service, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Μετά από μεγάλη έρευνα πάνω στον καφέ, στα στάδια του πράσινου καρπού αλλά και του ψησίματος, ο Άγγελος Κοτσιφάκης, ολοκλήρωσε ένα πραγματικά αψεγάδιαστο πρόγραμμα διάρκειας 8 λεπτών, χρησιμοποιώντας  πρωτοποριακό εξοπλισμό (γερμανικής προέλευσης) που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η διάκριση αυτή, του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο μεγάλο τελικό της Horeca, τον ερχόμενο Φεβρουάριο 2023, όπου και θα διαγωνιστεί για τον πανελλήνιο τίτλο. Αν καταφέρει να κερδίσει και σε αυτό το διαγωνισμό, θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό καφέ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2023.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.