Τεράστιες!!! Διαδηλώσεις στην Βραζιλία υπέρ του Μπολσονάρου «Έγινε νοθεία στις εκλογές» Ζητούν την επέμβαση του Στρατού

 


Σείεται η Βραζιλία από τις τεράστιες σε όγκο και πάθος διαδηλώσεις των πολιτών οι οποίοι θεωρούν  ότι στις προεδρικές εκλογές του προηγούμενου μήνα  το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να υποστεί  ευρεία νοθεία με αποτέλεσμα τη νίκη του ακροαριστερού Λουίς Ινάσιου Λούλα επί του δεξιού Ζάιχ Μπαλσονάρου, με οριακό ποσοστό 50,9% έναντι 49,10%.

Ο  Μπολσονάρου είχε ζητήσει την υποστήριξη του στρατού για τις κατηγορίες του ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της χώρας ήταν ευάλωτο σε νοθεία.

Αυτό πυροδότησε φόβους ότι ο Μπολσονάρου μπορεί να μην αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές και ότι ο στρατός, μπορεί να τον υποστήριζε.

Τελικά, αυτοί οι φόβοι αποδείχθηκαν αβάσιμοι: Αν και δεν συνεχάρη τον Λούλα για την νίκη του, ο Μπολσονάρου δεν εμπόδισε την ειρηνική παράδοση της εξουσίας στον Λούλα και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί τις εκκλήσεις για πραξικόπημα.

Οι ψηφοφόροι όμως του Μπολσονάρου δεν έχουν σταματήσει ούτε μέρα τις διαδηλώσεις ζητώντας επέμβαση του Στρατού.

Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι ορισμένοι από του ψηφοφόρους  έχουν χάσει την υπομονή τους με την διστακτικότητα  του στρατού να επέμβει, και κατηγορούν τους επικεφαλής στρατηγούς του ότι είναι κρυφοί κομμουνιστές που τάσσονται υπέρ του Λούλα.

«Αυτοί είναι τέσσερις κομμουνιστές στρατηγοί που είναι εναντίον του λαού, θέλουν μια κυβέρνηση Λούλα», έγραψε σε ένα tweet ο χρήστης Ιουζενία Μορέρια ντα Κόστα, ανεβάζοντας φωτογραφίες των κορυφαίων στρατιωτικών ηγετών της Βραζιλίας. «Είναι στρατηγοί καρπούζια, πράσινοι απ’ έξω, κόκκινοι από μέσα».

 pronews

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.