Στα χέρια αλλοδαπών τα 8 στα 10 ακίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα!

Τι αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt



 «Φεύγουν» από τα χέρια των Ελλήνων τα ακίνητα, όπως άλλωστε ήταν και ο εδώ και χρόνια σχεδιασμός! Γιατί μόνο τυχαίο δεν είναι πως, με το που μας έβαλαν στα μνημόνια η πρώτη «μέριμνα» ήταν να βάλουν δυσβάσταχτα χαράτσια για τα σπίτια μας, χτυπώντας την ιδιοκτησία που είναι αυξημένη στην Ελλάδα και παρέχει μια κάποια ασφάλεια στον λαό.

Αυτή λοιπόν την κατάσταση οι αρμόδιοι και οι κυβερνώντες την βλέπουν σαν… επενδυτική επιτυχία, όταν και τα ξένα funds που έχουν πέσει σαν τα κοράκια, παίρνουν ελληνικά ακίνητα και ξεσπιτώνουν τους Έλληνες.

Για το θέμα είχε αναφορά η γερμανική καθημερινή οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέροντας ότι «η ελληνική αγορά ακινήτων αναπτύσσεται πολύ δυναμικά», επικαλούμενη στοιχεία της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρίας Engel & Völkers στην Ελλάδα.

«Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητά των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα δε με την Τράπεζα της Ελλάδος οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων αυξήθηκαν κατά 61% στα 788 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 και οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν φέτος εισροή 1,7 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό.

«Μετά τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούν τώρα την ασφάλεια του δικού τους παραθεριστικού ακινήτου», γράφει η Handelsblatt.

primenews

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.