Οι πρώτοι 250 υποψήφιοι που «κλείδωσαν» στις λίστες του ΠΑΣΟΚ (ονόματα)

 


Στόχος η συγκρότηση αξιόμαχων και ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με άξια πρόσωπα όλων των γενεών, με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία και με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή.

Την προεκλογική τροχιά με όλους τους ιδιαίτερους σταθμούς της σχεδιάζει πλέον η Χαριλάου Τρικούπη, που δουλεύει συντονισμένα με ορίζοντα για εκλογές την άνοιξη. Η προεκλογική περίοδος εξάλλου έστω και ατύπως έχει εκκινήσει για τα καλά.

του Χρήστου Δ. Δρούζια

Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζει πυρετωδώς το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια, ώστε το κόμμα και οι υποψήφιοι να είναι έτοιμοι «έτοιμοι για όλα».

Η σύνθεση των ψηφοδελτίων θεωρείται κρίσιμο μέγεθος για την άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Υπό το πρίσμα αυτό, σκοπός είναι η συγκρότηση αξιόμαχων και ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με άξια πρόσωπα όλων των γενεών, με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία και με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή.

Οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με τα στελέχη της αρμόδιας επιτροπής να εξετάζουν εκατοντάδες βιογραφικά και να πραγματοποιούν συναντήσεις και επαφές με νέα πρόσωπα που αυτοπροτάθηκαν ή ετεροπροτάθηκαν, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζυμώσεις το τελευταίο διάστημα κορυφώνονται στο στρατηγείο της Επιτροπής, με τον Βαγγέλη Αργύρη να γράφει και να σβήνει ονόματα στις λίστες, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση, κυρίως σε επίπεδο δήμων.

Μετά το τελικό «φινίρισμα», οι λίστες θα παραδοθούν στον Νίκο Ανδρουλάκη  για να δώσει το πράσινο φως, πριν πάρουν το δρόμο για την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη για να τις εγκρίνει. 

Να σημειωθεί πως δεν θα ανακοινωθούν όλοι οι υποψήφιοι, αλλά ένα ποσοστό περίπου στο 50- 60%, καθώς η οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων για όλα τα κόμματα είναι συνάρτηση των αποτελεσμάτων της απογραφής, ενώ ορισμένες θέσεις θα μείνουν κενές σε αυτή την φάση και θα συμπληρωθούν στην τελική ευθεία προς τις Εκλογές.

Χωρίς η λίστα αυτή να είναι τελική, το «Κ» σας παρουσιάζει τα πρόσωπα που έχουν «κλειδώσει» για τα ψηφοδέλτια, καθώς και τα ονόματα που παίζουν δυνατά για μια θέση στον «πράσινο ήλιο».

Οι πρώτοι 250 υποψήφιοι που «κλείδωσαν» στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Α’ Αθηνών, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη, που θα επιδιώξει την επανεκλογή του, οι υποψηφιότητες που έχουν κλειδώσει είναι του Παύλου Γερουλάνου, της Ρωξάνης Μπέη, της Πόπης Γιαννοπούλου, της Ζέφης Δημαδάμα, του Δημήτρη Οικονόμου, της Σοφίας Πουλοπούλου, του Μάνου Επιτροπάκη, του Γιώργου Αποστολόπουλου και της Χριστίνας Μανωλοπούλου.

Οι πρώτοι 250 υποψήφιοι που «κλείδωσαν» στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

Δυνατές προβλέπονται οι νέες αφίξεις στον Βόρειο Τομέας της Αθήνας. Πλην του Ανδρέα Λοβέρδου, που κατεβαίνει στις εκλογές με ισχυρό προβάδισμα, δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Έφης Χαλάτση, της Μιλένας Αποστολάκη, της Κατερίνας Μπατζελή, του Ανδρέα Παπαδόπουλου, του Παναγιώτη Βλάχου, της Ρένιας Ζαρκαδούλας, του Γιάννη Πούπκου, του Παναγιώτη Γκανιάτσου και του Μόσχου Κορασίδη, ενώ στους προαναφερθέντες, οι γνωρίζοντες προσθέτουν και το όνομα του Τάσου Βασιλείου.

Μεγάλος συνωστισμός έμπειρων «πράσινων» στελεχών παρατηρείται στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, όπου αυτή τη φορά μπορεί να εκλέξει δύο «πράσινους» βουλευτές. Εκτός από την Τόνια Αντωνίου που  διεκδικεί την επανεκλογή της, την εκλογική μάχη, μεταξύ άλλων, θα δώσουν ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης, η Κατερίνα Βαλαβάνη, η Μαρία Τσέλιου, η Αναστασία Σημιτροπούλου, ο Άρης Τσαμπίρας και ο Γιάννης Αμοιρίδης.

Στις λαϊκές γειτονιές του Δυτικού Τομέα, εκτός από την νυν βουλευτίνα Νάντια Γιαννακοπούλου, υποψήφιοι θα είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ο Γιώργος Δρούγκας, ο Τάσος Δαρσινός, ο Ηρακλής Δρούλιας και ο Κώστας Προβατόπουλος.

Οι πρώτοι 250 υποψήφιοι που «κλείδωσαν» στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική, όπου το Κίνημα Αλλαγής στις προηγούμενες εκλογές δεν είχε εκλέξει βουλευτή, η ισχυρή υποψηφιότητα θα είναι αυτή του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Τη «μάχη» του σταυρού στον ίδιο Τομέα ετοιμάζονται επίσης να δώσουν ο Σωτήρης Ζώτος, ο Γιαννης Σμέρος, η Βάσια Αναστασίου, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο Σπύρος Βρεττός, ο Λάζαρος Καραούλης, ο Χρήστος Ξενοκώστας και η Μαρία Ναβροζίδου.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Αττική, οι υποψηφιότητες που θεωρούνται «κλειδωμένες» είναι του νεαρού δικηγόρου Μηνά Αναστασάκη, του Άγγελου Λιόση, του Δημήτρη Στάμου, του Ηλία Λιβάνη και της Ελπίδας Χονδρίδου.

Η εικόνα στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς είναι ακόμη πολύ ρευστή, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πολύ γνωστό πρόσωπο που να μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για ψηφοφόρους.

Μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Βασίλη Κατσαφάδου και του Λευτέρη Χρυσοφάκη.

Όσο για τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του μεγάλου λιμανιού, το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο.

Υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Λιντζέρης, ο Δημήτρης Κατσικάρης, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Λεωνίδας Αθανασιάδης, η Μαρία Γιαννακάκη, ο Θεόδωρος Τερζής και ο Γιάννης Τσούτσας, ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Χρήστου Σαλελέ.

Οι πρώτοι 250 υποψήφιοι που «κλείδωσαν» στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, στη μάχη του σταυρού θα ριχτούν ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος θα επιδιώξει την παραμονή του στη Βουλή, ο Αντώνης Σαουλίδης, οι γιατροί Νίκος Ξυλούρης και Πέννυ Δαλαμπούρα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκκάκης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, η Χαρά Αμανατίδου, ο Γιώργος Πινακίδης, η Χρυσή Γκαβανίδου και η Κρυσταλλία Μουτάφη, ενώ ερωτηματικό παραμένει η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου, ο οποίος ενδιαφέρεται πρωτίστως για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη, δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του «προεδρικού» Κώστα Πετρίδη, της Μαρίας Κιλαζίδου, του Θανάση Γλαβίνα, της Κωνσταντίνας Αδάμου, πρώην βουλευτής του ΜεΡΑ25, της Θεοδώρας Σαμαρά, της Πλουσίας Ευθυμιάδου και του Μιχάλη Πάππου.

Στο Κιλκίς, ο νυν βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης θα ριχτεί ξανά στη μάχη έχοντας απέναντι του τον Στέφανο Παραστατίδη, ο οποίος στις εκλογές του 2019 τερμάτισε δεύτερος, με διαφορά εκατό ψήφων. Επίσης, δυνατά παίζουν και τα ονόματα του Γιώργου Αναστασιάδη και του Θέμη Ανθρακίδη.

Στην Πέλλα, μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες της Κικής Παπαδάκη, που προέρχεται από τη νέα γενιά της Παράταξης, του Παναγιώτη Ζαραγουλίδη και της Ραχήλ Αλεξανδρίδου.

Στην Πιερία, βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιάννη Μαλτζάρη, που εμφανίζεται ιδιαιτέρως κινητικός και δραστήριος, της Μαρίας Μίχου, του Γιάννη Μποστανίτη, του Χρήστου Στεφόπουλου, ενώ παίζουν δυνατά και το όνομα της Λένας Γεωργούλη.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Μιχάλη Τζελέπη για το ψηφοδέλτιο των Σερρών, ενώ στα «συρτάρια» Επιτροπής Ψηφοδελτίων βρίσκονται και τα ονόματα του Κώστα Οικονόμου, Πασχάλη Τότσιου και Παναγιώτη Καρίπογλου.

Όσον αφορά δε το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας, στον εκλογικό στίβο αναμένεται να μπει η Ολυμπία Αποστόλου, ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας Νίκος Τσιαμήτρος και ο δικηγόρος Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

Στη Χαλκιδική, ισχυρή παρουσία καταγράφει ο νυν βουλευτής Απόστολος Πάνας, ενώ θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Πάνας ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Στη Δράμα, εκτός από την ισχυρή του νομού Χαρά Κεφαλίδου, βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Δαμιανού Καγκελίδη και του Τάσου Νικολαϊδη.

Οι πρώτοι 250 υποψήφιοι που «κλείδωσαν» στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

Για το ψηφοδέλτιο του Έβρου φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των Σταύρου Βαβία, Λευτέρη Χαμαλίδη και Στέλιου Παναγούτσου. Για πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν σχετίζονται με το κόμμα δεν θα είναι υποψήφια η δικηγόρος Κρυσταλλία Αρμενάκη, η οποία δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει, όπως μέχρι σήμερα, το νέο πρόεδρο και το νέο εγχείρημα στο 100 %, ως μέλος Κεντρικής Επιτροπής.

Στην ακριτική Ροδόπη, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Ιλχάν Σαμπρή Αχμέτ, στο παιχνίδι της λαϊκής ετυμηγορίας ακούγεται πως θα εισέλθουν ο Ριτβάν Μολλά Ισά και ο Γιώργος Μανανάς.

Στην Ξάνθη, ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του νυν βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν,  μετά τις δηλώσεις του περί «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πρώτες υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» για την «πράσινη» λίστα είναι του «προεδρικού» Ανέστη Αντωνιάδη, του Φώτη Καραλίδη και του Οδυσσέα Βουρβουκέλη.

Στην Καβάλα, αποφασισμένες υποψηφιότητες χαρακτηρίζεται αυτές του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπουτσή, του Λεωνίδα Παππά, του Σάββα Εμινίδη, ενώ οι γνωρίζοντες προσθέτουν και τον Κώστα Σιμιτζή.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην Καρδίτσα βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του «ανδρουλακικού» Σωτήρη Παπαγεωργίου, ο οποίος στις εκλογές του 2019 σημείωσε ρεκόρ πυκνότητας σταυρών στο νομό. Συγκέντρωσε πέντε χιλιάδες και πλέον ψήφους λαμβάνοντας το 70% των σταυρών του Κινήματος Αλλαγής. Την εκλογική μάχη αναμένεται επίσης να δώσει και ο Βαγγέλης Τσουκνίδας.

Στη Λάρισα, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα της Ευαγγελίας Λιακούλη, το ψηφοδέλτιο αναμένεται, μεταξύ άλλων, να πλαισιώσουν ο Άκης Νασιώκας και ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Την εκλογική μάχη στα Τρίκαλα αναμένεται να δώσουν ο Γιώργος Οικονόμου και ο Γιώργος Ηλιάδης, οι οποίοι θα κονταροχτυπηθούν μέχρις εσχάτων, ενώ στα «φαβορί» για υποψηφιότητα φιγουράρουν και τα ονόματα της Λένας Χαλβαντά και της Φωτεινής Αναστασίου, η οποία προέρχεται από την Ανανεωτική Αριστερά.

Στη Μαγνησία, οι υποψηφιότητες που φαίνεται πως έχουν κλειδώσει είναι του Γιώργου Πετρουλάκη, του Δημήτρη Τσιμπανάκου, του Νίκου Χαυτούρα, του Φώτη Χατζηδημητρίου, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα της Ματίνας Πρίγκου.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Υποψήφιοι στα Γιάννενα θα είναι ο «ανδρουλακικός» Σωτήρης Ζαρπαλάς που συμβολίζει την ανανέωση, ο Θανάσης Μανταλόβας, ο Δημήτρης Δημητρίου και ο Κώστας Γάτσιος.

Στο Νομό Άρτας, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος θα κονταροχτυπηθεί με τον Χρήστο Μέγα, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα των Γιάννη Παπαλέξη και Κατερίνας Ρίζου.

Στην Πρέβεζα, μεταξύ των προσώπων που ακούγονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι ο Παύλος Φραγκούλης, η Μαρία Χύτα, ο Χρήστος Πεπονής και η Στέλλα Βαρτελάτου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην Αρκαδία, εκτός από τον νυν βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, υπάρχει ήδη η κλειδωμένη υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και εκείνη του Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Στην Κορινθία, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη θα επιχειρήσει ένα ισχυρό εκλογικό comeback. Στο εκλογικό στίβο αναμένεται επίσης να εισέλθουν ο Σπύρος Φράγκος, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο Βαγγέλης Ανδριανάκος και η Κατερίνα Ταγαρά.

Εκ νέου υποψήφιος στην Αργολίδα θα είναι ο νυν βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, ενώ άλλα δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο είναι ο Παναγιώτης Ψυχογυιός και ο Ανδρέας Χρονόπουλος.

Όσον αφορά δε το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, στον εκλογικό στίβο αναμένεται να μπουν ο Μενέλαος Γερονικολός, ο Γιάννης Πάζιος και ο Γιώργος Κατσούλης.

Την έδρα στην Λακωνία θα διεκδικήσει η Νάγια Γρηγοράκου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Μουζόπουλου.

ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο, η απόφαση του Βασίλη Κεγκέρογλου να «απαγκιστρωθεί» από το ψηφοδέλτιο, προκειμένου να διεκδικήσει τον δήμο Μινώα Πεδιάδας, ανακατεύει πολύ την τράπουλα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και δημιουργεί νέα δεδομένα αλλά και …καραμπόλες.  Η παραπάνω μάλιστα εξέλιξη, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη έδρα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έχει ενεργοποιήσει ήδη το ενδιαφέρον πολλών επίδοξων «μνηστήρων» που βλέπουν να αποκτούν δικαίωμα στο όνειρο της εκλογής ως βουλευτές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή δεδομένα, στη μάχη για μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο μπαίνουν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Λάμπρος Βαμβακάς, ο Φραγκίσκος Λαμπρινός, ο Παύλος Μπαριτάκης, ο Σταύρος Τζεδάκης,  ο Χρήστος Στρατάκης και η Ελένη Βατσίνα, ενώ στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο μπαίνει και το στέλεχος της νέας γενιάς Μιχάλης Φακουρέλης.

Η υποψηφιότητα που έχει «κλειδώσει» για τη λίστα των Χανίων είναι της πρώην βουλευτή Λίτσας Κουρουπάκη, η οποία στις εκλογές του 2019 απέσπασε το 51% των ψήφων του Κινήματος Αλλαγής. Για μια θέση στο ψηφοδέλτιο ακούγονται επίσης τα ονόματα του Νίκου Ντερμανάκη, του Αναστάσιου Κουρουπάκη και του Πέτρου Χατζησταύρου.

Σχετικά με τους άλλους νομούς της Κρήτης, φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Μανώλη Χνάρη και της Ελευθερίας Μιχαλά για το ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου, ενώ έχει γίνει κρούση της Χαριλάου Τρικούπη και στον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Μαρινάκη.

Η εικόνα στο Λασίθι είναι ακόμα πολύ ρευστή. Στο «τραπέζι» της Επιτροπής Ψηφοδελτίων φαίνεται να έχουν πέσει τα ονόματα του Γιάννη Στεφανάκη και του περιφερειακού συμβούλου Μανώλη Κλώντζα, ενώ κάποιοι μιλούν και για ακόμα ένα πρόσωπο-έκπληξη.  

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Όσον αφορά στην Αχαΐα, της μάχης θα ηγηθεί για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης.  Παρότι η μία σίγουρη έδρα του κόμματος στον νομό θεωρείται «κλειδωμένη» και μάλιστα άνευ σταυρού προτίμησης, παρατηρείται συνωστισμός ενδιαφερομένων για μια θέση στα ψηφοδέλτια. Σίγουρες θεωρούνται υποψηφιότητες του πρώην Νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου, του Μαρίνου Σκανδάμη, της Ολυμπίας Λόης, της Κατερίνας Σολωμού, της Παρασκευής Λουκοπούλου και του Γιώργου Καρβουνιάρη. Άγνωστο παραμένει αν θα είναι υποψήφιος τελικά ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην Ηλεία θα διεκδικήσει την επανεκλογή ο νυν βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, ενώ υποψήφιοι ακούγεται πως θα είναι η Νίκη Κοκκαλιάρη και ο Μάικ Αμπού Χάντμπα, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, το ψηφοδέλτιο αναμένεται να πλαισιώσουν ο Νίκος Χούτας, η Χριστίνα Σταρακά, ο Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Παναγιώτης Τρυφιάτης, ο Σπύρος Μπαρμπαρέσσος και ο ορθοπεδικός Βαγγέλης Γάκης. 

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Για το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας φαίνεται πως έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες των Νίκου Τσώνη, Κωνσταντίνας Αντεριώτη και Βασίλη Μαστρογιάννη, ενώ στα «φαβορί» για μια εν δυνάμει υποψηφιότητα φιγουράρει ο Αντώνης Παπαγόρας.

Στην Βοιωτία, εκτός του νυν βουλευτή Γιώργου Μουλκιώτη, ακούγονται τα ονόματα την Ιωάννας Νταντούμη, Χριστίνας Σταμούλη και Τάσου Καμούτση.

Στην Εύβοια, την ανανέωση του ψηφοδελτίου θα κληθεί να συμβολίσει η Κατερίνα Καζάνη. Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιάννη Καλαβρή και Γιώργου Μπουραντά, ενώ για τη μάχη της κάλπης ακούγονται και τα ονόματα της Μίνας Παπαθανασίου, του Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Δημήτρη Οικονόμου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην Κοζάνη, ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα επιδιώξει την επιστροφή του στη Βουλή, ενώ για τη λίστα ακούγονται επίσης και τα ονόματα των Λουκά Ζαρογιάννη.

Την εκλογική μάχη στη Φλώρινα αναμένεται να δώσουν ο Λάζαρος Λαβασίδης, η αγρότισσα Διαμαντούλα Κρητικού,  η Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ενώ θεωρούνται πολύ πιθανές και οι υποψηφιότητες του Νίκου Σαμαρά και του Στέλιου Μαυρίδη.

Υποψήφιοι στην Καστοριά αναμένεται να είναι ο Κοσμάς Βαρσάμης και ο Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, ενώ στα Γρεβενά ο Γιάννης Στούπας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Για το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης. Το ίδιο βέβαιες θεωρούνται και οι υποψηφιότητες του «ανδρουλακικού» Βάιου Καλοπήτα, του επιχειρηματία Παναγιώτη Κουνάκη που κάνει ντεμπούντο στο εκλογικό στίβο, της Κατερίνας Γαβαλά, του πρώην δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, ενώ στο φάκελο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων βρίσκεται και το όνομα του Μιχάλη Χανιώτη.

Σε ότι αφορά τη Λέσβο, αποφασισμένες υποψηφιότητες χαρακτηρίζονται αυτές των Γιώργου Πετρέλη,  Βάσως Χοχλάκα,  Μαγδαληνής Τούφου και  Παναγιώτη Λεβεντέλη, ενώ είναι πιθανόν να πολιτευτεί και ο Μιχάλης Μαμάκος.

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Στην Κέρκυρα τον «κυρίαρχο» ρόλο θα έχει και πάλι ο νυν βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης, ενώ στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς νέα άφιξη είναι αυτή του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λευτέρη Κρητικού, πρόσωπο που συμβολίζει την ανανέωση. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρείται ακούγεται έντονα και το όνομα του πρώην αντιπεριφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Παναγή Δρακουλόγκωνα. Από εκεί και πέρα θολό παραμένει το τοπίο για το ψηφοδέλτιο της Λευκάδας.

Τέλος, στις Κυκλάδες, σίγουρες θεωρούνται υποψηφιότητες των Γιάννη Πολυχρονάκου, Γιάννη Βλασερού και Δημήτρη Μπάιλα. Στα «φαβορί» για μια εν δυνάμει υποψηφιότητα «φιγουράρει» ο Δημήτρης Καπούνης, ενώ εντείνονται οι πιέσεις για να είναι υποψήφια η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση.

lykavitos.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.