Πατέρας έβαλε σε δημοπρασία την 17χρονη κόρη του και την πούλησε σε πλούσιο γαμπρό για 500 αγελάδες και 3 αμάξια

 





Η «δημοπρασία» διενεργήθηκε μέσω Facebook

Σε «δημοπρασία» μέσω Facebook έβαλε μια οικογένεια την 17χρονη κόρη της στο Σουδάν.

Στη «δημοπρασία» η οποία άρχισε στις 25 Οκτωβρίου όταν δημοσιεύτηκε η φωτογραφία της κοπέλας στο Facebook, έλαβαν μέρος 5 άνδρες.

Ο νικητής, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, χρειάστηκε να δώσει 500 αγελάδες, 3 πολυτελή αυτοκίνητα και 8.800 ευρώ (10.000 δολάρια).

Η 17χρονη στην δημοσίευση παρουσιαζόταν ως «παpθένα νύφη» έτσι ώστε να υπάρξουν υψηλότερα «χτυπήματα».

Με βάση την οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών Plan International, η κοπέλα τελικά παντρεύτηκε τον επιχειρηματία στις 3 Νοεμβρίου.

Οι ακτιβιστές απευθύνουν έκκληση στο Facebook να βάλει ένα τέλος σε τέτοιου είδους «δημοπρασίες» αφού γεννώνται φόβοι πως και άλλες οικογένειες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της 17χρονης.

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε στο Reuters πως η εν λόγω ανάρτηση αφαιρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή μόλις υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενό της, το οποίο παραβιάζει τους κανόνες και προωθεί το trafficking.

newside.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.