Τίποτα-τίποτα δεν τον σταματά! o ΠΑΟ 2-1 ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!! (video)

 


Ούτε στην Τούμπα στραβοπάτησε ο Παναθηναϊκός, που όχι μόνο δεν έχασε στη Θεσσαλονίκη, αλλά νίκησε κιόλας 2-1 τον ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Αϊτόρ, ο οποίος πέτυχε τα γκολ της ανατροπής για το «πράσινο τρένο» που συνεχίζει αλώβητο στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο με έξι νίκες σε έξι παιχνίδια! Ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε δώσει το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος όμως δεν κατάφερε τελικά να σώσει ούτε τον βαθμό, χάνοντας την επαφή του με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που έφτασε τους 18 βαθμούς και δείχνει ικανός να «χτυπήσει» τον φετινό τίτλο.

Εν μέσω του συγκινησιακού κλίματος στην Τούμπα για το μνημόσυνο των 23 ετών από τον χαμό των έξι φίλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη πριν από 23 χρόνια, οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια μπροστά στη Θύρα 4 στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.  Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού έμεινε την τελευταία στιγμή ο Σεμπαστιάν Παλάσιος λόγω προβλήματος στην ποδοκνημική, αλλά οι πράσινοι πήραν τελικά αυτό που ήθελαν, κάνοντας μάλιστα σπουδαία ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και στο 12′ ο Τσέριν βρήκε τον Αϊτόρ, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 17′ από σέντρα του Λευτέρη Λύρατζη, ο Ολιβέιρα αστόχησε με το κεφάλι, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Πορτογάλος άνοιε το σκορ με πλασέ μετά από το «τσίμπημα» του Αουγκούστο. Το σουτ του Νάρεϊ (32′) κι ένα του Σπόραρ (37′) δεν ανησύχησαν τους γκολκίπερ, όπως και η κεφαλιά του Γιασμίν Κούρτιτς στο 45”.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα πιο αποφασιστικά από το πρώτο ημίχρονο και στο 51′ ο Ρούμπεν Πέρεθ βρήκε εξαιρετικά τον Αϊτόρ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ισπανός πέρασε και τον Κοτάρσκι και σε κενή εστία έκανε το 1-1. Ο τραυματισμός του Ολιβέιρα δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ που έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 64′ όταν ο Αουγκούστο αστόχησε με το αριστερό έπειτα από την ωραία ενέργεια του Ζίβκοβιτς. Στο 69′ από ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Κοτάρσκι βρήκε με τη γροθιά τον Σπόραρ με την κεφαλιά του Σλοβένου να περνάει έξω, αλλά έπειτα από την παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Βάινμπεργκερ έδειξε το πέναλτι. Και ο Αϊτόρ ευστόχησε για το 1-2 στο 73′. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κράτησε άνετα το προβάδισμα κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα αλλάξει κάτι ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε από τον Μάγκνουσον στο 90′ και ο Βάινμπεργκερ έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR, πήρε πίσω την απόφασή του και ο Παναθηναϊκός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φετινή του ήττα.

Διαιτητής: Γιούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία)

Κίτρινες: Ολιβέιρα, Κοτάρσκι, Κούρτιτς – Μάγκνουσον, Χουάνκαρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (86′ Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (77′ Τσαούσης), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (86′ Γκορντετζιάνι), Νάρεϊ, Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (90’+5′ Σάρλια), Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Σπόραρ (85′ Ιωαννίδης).

flogasport.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.