Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από τον Έβρο στην Πάτρα – «Εγκέφαλος» Έλληνας

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία.

Τουλάχιστον 9 άτομα έχουν συλληφθεί από τις Αρχές, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 30 άτομα. Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Έλληνας από την ανατολική Αττική.

Το κύκλωμα βρισκόταν σε άμεση συνεννόηση με δουλεμπόρους από την Τουρκία και έδιναν προκαθορισμένο ραντεβού στον Έβρο. Στη συνέχεια οι Τούρκοι περνούσαν τους μετανάστες σε ελληνικό έδαφος, τους οποίους παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος με ενοικιασμένα οχήματα και τους έκρυβαν σε διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Έπειτα, με το κατάλληλο αντίτιμο τους μετέφεραν με αυτοκίνητα στην κεντρική Ευρώπη ή μέσω θαλάσσης σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία.

Παράλληλα, στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής σε εξέλιξη βρίσκεται μία μεγάλη έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς σημειώθηκαν 14 συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν επτά αστυνομικοί, ενώ οι υπόλοιποι επτά ήταν κάτοικοι της περιοχής. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα σπίτια των αστυνομικών εντοπίστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και πλαστά διαβατήρια.

lawandorder.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.