Α.Πάτσης: «Ήξεραν τα πάντα όλοι στη ΝΔ – Με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς αγόρασα τα δάνεια της… τράπεζας»

 

Σε πρωτοφανείς ομολογίες προχώρησε πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο «γαλάζιος» βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος διαγράφηκε χθες από τη ΝΔ, λόγω του σκανδάλου κερδοσκοπίας σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών και του ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε «τσιμπήσει» από τα ΕΛΤΑ.

 «Το κόμμα μου γνώριζε την δραστηριότητά μου» είπε, πράγμα που σημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήξεραν τις δραστηριότητές του με τα κόκκινα δάνεια και τις εξωχώριες εταιρείες που διατηρεί ήδη από το 2019!

«Νομίζετε ότι ένα κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του;» και συνέχισε λέγοντας πως οι δραστηριότητές του με τις εξωχώριες εταιρείες και την αφαίμαξη των πολιτών με τα κόκκινα δάνεια «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική».

Ο Ανδρέας Πάτσης ανέφερε μάλιστα ότι όλες οι εταιρείες ήταν δηλωμένες στο πρώτο πόθεν έσχες που κατέθεσε ως βουλευτής το 2020 και μάλιστα όταν έγινε καταγγελία στη Βουλή ελέγχθηκε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και απαλλάχθηκε μετά από έλεγχο που διήρκησε 8 μήνες.

Ως βουλευτής παραδέχτηκε ότι έχει τρεις εταιρείες off shore στην Κύπρο κάτι που απαγορεύεται από το νόμο και τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 500.000 ευρώ για να πει το αμίμητο: «Δεν γνώριζα, το ασυμβίβαστο του βουλευτή με την κατοχή εκτός χώρας εταιρείας» (σημειώνεται ότι είναι δικηγόρος).

«Αγόρασα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων ύψους  6ο εκατομμυρίων μέσω εταιρείας με δάνειο που πήρα από την τράπεζα Πειραιώς»!

Δηλαδή με λεφτά της τράπεζας αγόρασε «κόκκινα δάνεια» της… τράπεζας.

Συγκεκριμένα τα αγόρασε έναντι 4,3 εκατ., ποσό που δεν έβαλε από την τσέπη του αλλά από δάνειο που πήρε από την ίδια τράπεζα.

Ποιοι μπορούσαν να πάρουν ένα τέτοιο δάνειο, εκεί στις αρχές των μνημονίων, με τις τράπεζες χρεοκωπημένες;

Προφανώς, η τότε διοίκηση της τράπεζας και οι αρμόδιοι χορηγήσεων θα έχουν κάποια απάντηση;

Όσον αφορά τα ΕΛΤΑ και τη σύμβαση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο Ανδρέας Πάτσης υποστήριξε ότι και πάλι το θέμα ήταν γνωστό εδώ και 10 μήνες μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Κάτσης«Γιατί έγινε σήμερα θέμα;» αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Πάτσης!

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ, παραδέχθηκε ότι ήταν προ του 2020 και ότι στη συνέχεια όταν τα ΕΛΤΑ έκαναν σύμβαση με διεθνή δικηγορική εταιρεία έγινε ο τοπικός αντιπρόσωπός της και έτσι συνέχισε τη συνεργασία και με τα ΕΛΤΑ!

Το ωραίο σε όλα αυτά είναι ότι ο ίδιος είπε πως «ήταν απολύτως δικαιολογημένη η διαγραφή μου από τη ΝΔ καθώς ο πρωθυπουργός δίνει μάχες εντός και εκτός Ελλάδας και δεν μπορεί να αφήσει να επικρατεί στην επικαιρότητα η «νοσηρή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»!

Υπενθυμίζεται ότι μετά την θύελλα αντιδράσεων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διαγραφή του, ενώ ακολούθησε και η παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

Εν τέλει σίγουρα γνώριζε καθώς ο ίδιος ο Πάστης παραδέχτηκε πως ήξεραν στο κόμμα για τις δραστηριότητές του.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, στην λίστα Πέτσα που μοίρασε εκατομμύρια σε ΜΜΕ με αδιαφανή τρόπο, συγκαταλέγεται και το σάιτ με την επωνυμία pointmedia.gr το οποίο  διευθύνει η σύζυγος του Πάτση, η δημοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά και πήρε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την λίστα του κουμπάρου του! Αξιοκρατικά πάντα!

Οι βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν πάρα πολύ για την υπόθεση αυτή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση έχει αντίκτυπο στην τσέπη των πολιτών και ως γνωστόν ότι αγγίζει την τσέπη των πολιτών σημαίνει κακά νέα για τους κυβερνώντες.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ηλιόπουλος είχε δηλώσει ότι:«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο.

Γενικά μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν μετά την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Α.Πάτση, καθώς αποκαλύπτεται ότι μπορεί στην εταιρεία να υπάρχει και… συγγενής υπουργού!

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.