Νέος υποσταθμός στον Βλητέ στα Χανιά

 




» Αρχές 2023 η επανάληψη του διαγωνισμού

Για τις αρχές του 2023 μετατίθεται ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – θυγατρική της ΔΕΗ) για την κατασκευή νέου υποσταθμού στην περιοχή του Βλητέ, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”.
Ο διαγωνισμός που αφορά την κατασκευή υποσταθμού αξίας 12,3 εκατομμύρια ευρώ θα εξυπηρετήσει όλο το Ακρωτήρι, αλλά και τμήματα της πόλης, το αεροδρόμιο και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής.
Ωστόσο, κατά την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία παρότι υπήρξε ανάδοχος τελικά δεν ανέλαβε το έργο καθώς ζήτησε αύξηση του προϋπολογισμού λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά και στον εξοπλισμό που διαθέτει ο υποσταθμός. Από τον ΑΔΜΗΕ δεν έγινε δεκτό το αίτημα της εργοληπτικής εταιρείας και ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί – το πιθανότερο του πρώτους μήνες του 2023 – έτσι ώστε να προκύψει νέος ανάδοχος.
Το έργο σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να ενισχύσει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση ρεύματος και να “ανακουφίσει” τους υπάρχοντες υποσταθμούς. Μάλιστα για να εξασφαλιστεί χώρος για την τοποθέτηση του χρειάστηκε να γίνουν πολλές προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια.
Το έργο κατασκευής του “Υποσταθμού Χανίων 2” αφορά την κατασκευή Κέντρου Διανομής κλειστού τύπου με διπλή καλωδιακή γραμμή 150 ΚV που στη συνέχεια θα κατεβάζει την ένταση στα 20 KV για να διανεμηθεί το ρεύμα ανά περιοχή. Θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου από την υπογραφή της σύμβασης του εργολάβου με τον ΑΔΜΗΕ, ενώ ο “Υποσταθμός Χανίων 2” θα δοθεί για διαχείριση στον ΔΕΔΔΗΕ ( Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

.haniotika-nea.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.