Συλλαλητήριο με αφορμή την έλευση του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου στη Σούδα



Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με ανακοίνωση της καλεί τους εργαζόμενους, το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν σε συλλαλητήτριο, σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 που έχει ως στόχο, όπως τονίζει ”’να «υποδεχθούν» αγωνιστικά το αεροπλανοφόρο USS “George H.W. Bush” που φτάνει στη Σούδα και θα παραμείνει στον προβλήτα Κ-14 από τις 6 ως τις 10 Οκτωβρίου”. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους, διαδηλώνοντας «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους εργαζόμενους, το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να «υποδεχθούν» αγωνιστικά το αεροπλανοφόρο USS “George H.W. Bush” που φτάνει στη Σούδα και θα παραμείνει στον προβλήτα Κ-14 από τις 6 ως τις 10 Οκτωβρίου. Τους καλεί να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους, διαδηλώνοντας «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!»

Η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, εμπλέκει τον λαό μας σε κινδύνους, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις των ίδιων των Ρώσων αξιωματούχων οι οποίοι λένε καθαρά ότι οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ στη χώρα μας αποτελούν στόχο. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη θάλασσα της Αδριατικής, στο Αιγαίο, σε όλη τη Μεσόγειο, μαζί με τα κρουαζιερόπλοια της τουριστικής ανάπτυξης αρμενίζουν και στρατιωτικά πολεμικά πλοία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ όπως το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο. Το USS “George H.W. Bush” είναι το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο υπερ-αεροπλανοφόρο που χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, αποκτά την ικανότητα για αδιάκοπη λειτουργία επί 20 χρόνια χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό! Έχει αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της περικύκλωσης της Ρωσίας, με επιχειρήσεις των αεροσκαφών του στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 3.200 άτομα πλήρωμα και περίπου ακόμη 2.500 για την αεροπορία. Μεταφέρει δε 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η παρουσία του εδώ δεν αποτελεί παρά μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου».

Ο λαός μας δεν μπορεί να είναι θεατής μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, στις οποίες η καταδικαστέα ρωσική στρατιωτική εισβολή είναι απλά ένα ακόμη επεισόδιο της σύγκρουσης, που μπορεί να πάρει και ακόμη πιο τραγική πορεία, μιας και βλέπουμε τις δύο πλευρές από τη μια να “ξεσκονίζουν” το “ρόπαλο” των πυρηνικών όπλων, κι από την άλλη να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις σε εδάφη όπου υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις, που αν χτυπηθούν, θα προκαλέσουν εκτεταμένη καταστροφή.

Η συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους επιδρά και στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Η αστική τάξη της Τουρκίας κλιμακώνει την προκλητικότητά της. Καθημερινές είναι οι υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, ενώ διαμορφώνονται συνθήκες που δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, με βάση τη γνωστή θεωρία περί «ΝΑΤΟικού εδάφους», στρώνουν τον δρόμο για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και η τούρκικη αστική τάξη προετοιμάζει το γειτονικό λαό που πεινάει, για πόλεμο.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις. Να δοθεί μαχητική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, 6 Οκτωβρίου 7 μ.μ. στην Αγορά για:

Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα και παντού στη χώρα.

Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική ή άλλη πολιτική υποδομή της χώρας μας για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κατά άλλων λαών.

Να επιστρέψουν τώρα και να μην σταλούν άλλα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων.

Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον λαό μας.

Ο ελληνικός λαός να μη δεχθεί η χώρα μας να μετατρέπεται σε πολεμικό προγεφύρωμα κατά άλλων λαών!

Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία!

Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!”

neoiorizontes.g

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.