«Η κόρη μου είπε την βίαζε ο Μίχος και την εξανάγκαζε να πηγαίνει και με άλλους» – Όσα υποστήριξε με το υπόμνημά της η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που προφυλακίστηκε

 «Ο Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος. Μόλις άκουσα όλα έλεγε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Εμείς η οικογένειά της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίησή της», αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια, για την οποία κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος.

Η μητέρα του παιδιού προφυλακίστηκε μετά την απολογία της σήμερα στην ανακρίτρια, αρνούμενη την κατηγορία της συνέργειας σε μαστροπεία την οποία αντιμετωπίζει. Όπως ανέφερε στο υπόμνημά της, η κόρη της πράγματι της παραδέχθηκε πως ο 53χρονος Μίχος την βίαζε. «Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό.

Ο Ηλίας Μίχος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια μας, εμφανιζόταν προστατευτικός και δοτικός προς τα παιδιά της γειτονιάς και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας έπραξε όλα αυτά», είπε η κατηγορουμένη για να προσθέσει: «Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες».

Η 37χρονη ανέφερε ακόμη πως η κόρη της είπε πως «κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε». Ακόμη, όπως είπε το παιδί της, της ανέφερε ότι ο Ηλίας Μίχος την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό.

Έρευνα από εισαγγελία και κοινωνικές υπηρεσίες και για τα άλλα παιδιά

Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην υπόθεση στα Σεπόλια, είναι ραγδαίες με την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να ξεκινάει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και αλλά παιδιά της οικογένειας έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπείας. Παράλληλα, δόθηκε  παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα.

Συγκεκριμένα, στην αρχή του υπομνήματός της η κατηγορουμένη ανέφερε: «Η κόρη μου όσο εργαζόμουν στο κατάστημά του αλλά και όταν είχα σταματήσει πήγαινε περιστασιακά στο μαγαζί του Ηλία Μίχου όπου καμία τον βοηθούσε σε κάποια ελαφριά δουλειά και εκείνος της έδινε χαρτζιλίκι. Όλα αυτά νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη. Με αυτό τον τρόπο, κέρδισε εμπιστοσύνη της οικογένειας μας.

Η νύφη μου – με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο. Μου είπε ακόμη ότι η κόρη μου είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

Όταν είδα τα μηνύματα πάγωσα και σοκαρίστηκα

Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Έστειλα μήνυμα στον Ηλία Μίχο και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε… Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστικα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μου ζήτησαν να μην αναφέρω τίποτα σε κανέναν μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος ότι η ίδια έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα».

Την βίασε στο υπόγειο

Στη συνέχεια η 37χρονη, αναφέρει στο υπόμνημά του όσα η κόρη της, της εκμυστηρεύθηκε όταν άρχισε να την ρωτά. Χαρακτηριστικά υπογραμμίζει: «Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό. Ο Ηλίας Μίχος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια μας, εμφανιζόταν προστατευτικός και δοτικός προς τα παιδιά της γειτονιάς και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας έπραξε όλα αυτά».

Η συνάντησή της με την γυναίκα του Μίχου

Στη συνέχεια, η 37χρονη αναφέρεται σε επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, στην αποκάλυψε, όπως λέει, τα πάντα και συναντήθηκαν.



«Σοκαρισμένη μου ζήτησε να συναντηθούμε από κοντά. Πράγματι συναντηθήκαμε. Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε: «Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησε με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά» και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία… Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες. Μετά από 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα όπου της ζητούσα 100 ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε.

Στην συνάντησή μας αυτή η (…) μου έδωσε άλλα 100 ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από την συνάντησή μας, μου πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες».

Το μήνυμα προς τον Μίχο για τα 100 ευρώ

Μάλιστα, η μητέρα της ανήλικης παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα και στον Ηλία Μίχο να αφήσει 100 ευρώ στο φούρνο τα οποία τα παρέλαβε. «Ο λόγος για τον οποίο απέστειλα το μήνυμα και έλαβα τα συγκεκριμένα ποσά ήταν γιατί με είχε ενημερώσει και καθοδηγήσει η αστυνομία να μην υποπτευθεί ο Ηλίας Μίχος ότι είχα προβεί σε καταγγελία» αναφέρει και προσθέτει: «Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της. Η ίδια είχε βρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια».

Τέλος, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί το εάν και αλλά παιδιά της οικογένειας της 37χρονης έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπείας. Παράλληλα, δόθηκε  παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα.

lawandorder.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.